Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lefuri tăiate

30 de angajaţi de la Domeniul Public câştigă mai puţin de 100 de euro lunar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariaţii de la Domeniul Public din Primăria Suceava sunt cei mai afectaţi de tăierea salariilor. Cum o treime dintre aceştia sunt muncitori necalificaţi, salariile erau oricum mici, însă după ce au mai fost şi reduse cu 25 la sută, oamenii au primit acum „fluturaşii” cu 4,2 -4,5 milioane de lei vechi net, adică 100 sau mai puţin de 100 de euro. La iarnă, salariul le va ajunge doar pentru plata încălzirii şi apei calde la un apartament de două camere. Dacă suferă de vreo boală cronică, foarte posibilă având în vedere că cei mai mulţi lucrează la salubrizare sau ecarisaj, cu banii pe care îi câştigă după o lună de muncă şi-ar putea cumpăra medicamente. Celor care au copii, în septembrie s-ar putea să nu le ajungă salariul pentru a cumpăra cele necesare unui elev la începutul anului şcolar şi asta în fericitul caz în care copilul locuieşte cu părinţii, nu la internat.

 

Salariu de director, echivalent cu al unui muncitor necalificat în construcţii

Situaţia nu este mai bună nici la muncitorii calificaţi de la atelierul mecanic al Domeniului Public. Aceştia au salarii de cinci milioane de lei vechi net sau şase milioane, cei cu vechime mai mare în muncă.

Cu 200 de oameni în subordine, directorul serviciului Domeniului Public, Marian Andronache, are acum 15 milioane de lei net, similar cu leafa unui muncitor necalificat în construcţii. Andronache este inginer constructor, are 45 de ani şi 21 de ani vechime, dar statul nu-l poate plăti cu mai mult de 350 de euro pe lună. Directorul Domeniului Public ne-a spus că are noroc că-şi suplimentează veniturile cu o activitate de brockeraj în asigurări, însă „merge prost şi acolo”. Ce va face mai departe încă nu a decis, dar ştie că numai din salariul de la primărie nu se poate descurca pentru a-şi menţine standardul de viaţă de până acum.

Cu aceleaşi probleme se confruntă şi specialiştii tineri, indiferent de domeniul de activitate. Un medic, un profesor sau un inginer debutant angajat la stat nu are mai mult de şase milioane de lei vechi brut. Cu reducerea de 25 la sută aplicată la salariul brut, aceştia se duc acasă la sfârşitul lunii cu câţiva lei în buzunar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de angajaţi de la Domeniul Public câştigă mai puţin de 100 de euro lunar.
 Vizualizări articol: 1584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
30 de angajaţi de la Domeniul Public câştigă mai puţin de 100 de euro lunar4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei