Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 aug 2010 - Anul XV, nr. 184 (4475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Din tabără

Zeci de copii din familii de sinistraţi, în vizită la Pompieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Detaşamentul de pompieri Fălticeni a fost vizitat în cursul zilei de ieri de 49 de copii ai familiilor de sinistraţi din comuna nemţeană Tămăşeni, aflaţi în tabără, de la începutul acestei săptămâni, la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi din localitate.

Copiii, alături de însoţitorii lor, au făcut un tur al detaşamentului, iar pompierii le-au prezentat tehnica de luptă cu ajutorul căreia se deplasează la intervenţii.

Micuţii au luat contact cu autospecialele de pompieri, autoscara mecanică, bărcile de salvare, tunurile de apă, accesoriile pentru descarcerare, costumele anticalorice aluminizante, fiecare dintre cei mici având ocazia să probeze căştile şi echipamentele de protecţie, demonstraţia culminând cu exerciţii de salvare de la înălţime şi de stingere a unui incendiu.

„Sperăm că, măcar pentru puţin timp, am reuşit să le distragem atenţia de la nenorocirile care s-au abătut asupra lor şi că le-am dăruit câteva momente de care îşi vor aminti cu plăcere mereu”, a declarat, ieri, plutonierul major Alin Găleată, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

De pe 2 august a.c., când au sosit în tabără de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, cei 49 de copii din Tămăşeni au vizionat filme de prezentare a şcolii şi atribuţiilor Jandarmeriei, au vizitat Muzeul Apelor şi Muzeul „Ion Irimescu” din Fălticeni, au fost în excursie la Cetatea Neamţului, la Mănăstirile Neamţ, Voroneţ şi Humor, la rezervaţia de zimbri şi la Casa Memorială “Ion Creangă”, la Salina Cacica, la Cetatea de Scaun a Sucevei şi la Muzeul de Istorie.

Astăzi, copiii vor avea parte de jocuri de tabără şi de o discotecă în aer liber, duminică urmând să viziteze Biserica catolică din Fălticeni şi să fie spectatorii unei piese de teatru de copii pentru copii, cu mici actori ai Teatrului Municipal Piatra Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de copii din familii de sinistraţi, în vizită la Pompieri.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de copii din familii de sinistraţi, în vizită la Pompieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei