Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 aug 2010 - Anul XV, nr. 184 (4475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plan dejucat

Trimişi în judecată pentru un jaf ratat în miez de noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din comuna Pătrăuţi, Ovidiu Solomon (23 de ani) şi Ioan Nicolae Burduja (22 de ani), au fost trimişi, ieri, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru o tentativă de jaf în miez de noapte.

Solomon va ajunge în boxa acuzaţiilor direct din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, acolo unde a fost încarcerat din data de 14 iulie a.c.,  celălalt inculpat fiind cercetat încă de la început în stare de libertate.

 

I-a spart uşa cu toporul şi s-a năpustit peste el în casă

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anchetatori, cei doi tineri din Pătrăuţi au încercat să-l tâlhărească, în noaptea de 12/13 iulie a.c., pe un sătean din satul Dragomirna, comuna Mitocu Dragomirnei.

În noaptea cu pricina, susţin anchetatorii, Burduja şi Solomon s-au deplasat cu o căruţă, în jurul orei 4:00, până la locuinţa victimei, Gheorghe Caziuc (55 de ani).

Primul a rămas la căruţă, în timp ce cel de-al doilea, înarmat cu un topor, a intrat în curtea lui Gheorghe Caziuc. Acesta din urmă, trezit din somn de lătratul câinilor, a ieşit să vadă ce se întâmplă, moment în care Solomon i-a cerut banii de pensie, ameninţându-l cu moartea.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a reuşit să fugă în casă, însă agresorul a spart uşa cu toporul şi s-a năpustit peste el în casă, distrugând şi o uşă care dădea într-una din camere.

În tot acest timp, concubina victimei a sărit pe un geam afară şi s-a ascuns, sunând şi cerând ajutorul pădurarului care locuia la aproximativ un kilometru distanţă.

 

Salvat de arma pădurarului  

Gheorghe Caziuc s-a luptat cu tâlharul şi, profitând şi de faptul că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a reuşit să-i ia toporul, să-i dea jos fesul tras pe cap şi să-l împingă afară din locuinţă.

Aici, însă, explică anchetatorii, a intervenit şi cel de-al doilea inculpat, Ioan Nicolae Burduja, care a început să-l lovească pe Gheorghe Caziuc cu un lanţ.  

Cei doi inculpaţi, susţin procurorii, l-au luat la bătaie pe proprietarul casei, Solomon lovindu-l cu pumnii şi picioarele peste faţă şi cap, iar Burduja cu lanţul peste spate.

Din fericire, în zonă a apărut pădurarul, care fusese alertat de concubina victimei şi care a tras două focuri de armă în aer, punându-i pe fugă pe agresori.

Ovidiu Solomon şi Ioan Nicolae Burduja neagă că ar fi vrut să-l tâlhărească pe Gheorghe Caziuc şi vin cu propriile variante, contrazicându-se, însă, în declaraţii.

Victima a suferit leziuni pentru care a avut nevoie de aproape o lună de zile de îngrijiri medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimişi în judecată pentru un jaf ratat în miez de noapte.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trimişi în judecată pentru un jaf ratat în miez de noapte5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei