Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 aug 2010 - Anul XV, nr. 184 (4475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Nervi şi sudoare

Trafic de coşmar pe străzile Sucevei, sub un soare arzător

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Străzile Sucevei au dat în clocot ieri, când zeci de mii de maşini au blocat principalele artere de circulaţie, durata normală de parcurgere a unei distanţe devenind chiar şi de zece ori mai mare, încât mii şi mii de oameni s-au copt de cald în autobuzele şi microbuzele de transport public care abia se târâiau între staţii, în autoturismele personale sau direct în stradă, pe asfaltul fierbinte, preferând să meargă pe jos decât să piardă mai mult timp blocaţi în trafic.

Aglomeraţia de pe străzile Sucevei s-a făcut simţită chiar de la primele ore pe principala arteră de circulaţie, Calea Unirii, pentru că, fiind zi de sărbătoare, mulţi oameni din judeţ sau chiar şi din judeţele învecinate au venit la cumpărături la marile centre comerciale din municipiul Suceava – malluri, hipermarketuri, pieţe şi Bazar.

Nebunia a început după ora 10.00, când străzile au devenit neîncăpătoare, toate cele patru benzi de pe Calea Unirii, strada Traian Vuia, Ana Ipătescu, sau cele ale intrărilor/ieşirilor din oraş fiind atât de pline încât ambulanţele au avut serioase probleme în a se strecura printre maşinile care circulau bară la bară.

 

Autobuzele, transformate în saună mobilă

Timpul de aşteptare în staţiile de transport public a devenit insuportabil de mare, autobuzele şi microbuzele fiind de asemeni condamnate să circule cu viteza melcului. Nici sosirea lor nu-i ajuta pe călători, care, după ce le-au aşteptat sub un soare arzător, au fost nevoiţi să urce în autobuze transformate în saună mobilă. Sufocaţi de cald, transpirând prin toţi porii, cu hainele lipite de corp şi nasul asediat de mirosul de transpiraţie din jur, mii şi mii de oameni au trebuit să îndure acest chin zeci de minute sau chiar şi mai bine de două ore, pentru a ajunge la destinaţia dorită. De exemplu, traseul Orizont – Centru a fost parcurs în aproape o oră, dar nici la întoarcere călătorii nu au fost scutiţi de acest chin, pentru că kilometricele şiruri de maşini se întindeau pe ambele direcţii de mers.

 

Străzile Sucevei, aglomerate după apariţia “stranierilor”

Din păcate, acesta este doar începutul unei luni care se anunţă a fi un coşmar pentru şoferi şi toţi cei care au de circulat zilnic sau aproape zilnic.

Conform Poliţiei Rutiere, un factor important care a dus la blocajele de trafic de ieri este numărul foarte mare de autoturisme cu număr străin, aduse în Suceava de cei plecaţi la muncă peste hotare, veniţi acum în concediu, acasă sau la rude.

“Numărul de vehicule cu număr de înmatriculare din alte ţări, aflate în trafic, este foarte mare, iar acest lucru se va resimţi cel puţin toată luna august. Ieri am avut numai pe Calea Unirii cinci agenţi care să dirijeze circulaţia, dar tot au apărut incidente, din fericire minore. Cel mai grav eveniment a fost o tamponare între trei maşini, pe Calea Unirii, puţin mai sus de Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar au fost şi cel puţin încă cinci tamponări uşoare, din cauza aglomeraţiei”, a declarat Bogdan Bercea, subinspector în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava.

Problemele de trafic din Suceava s-ar putea agrava şi mai mult în perioada următoare, când, pe lângă lucrările actuale, care afectează parţial circulaţia, sunt programate a fi executate şi altele mai dificile, precum nişte cămine de canalizare pe bulevardul Ana Ipătescu, ceea ce ar duce la blocarea a trei benzi de circulaţie pe o perioadă de aproximativ două săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trafic de coşmar pe străzile Sucevei, sub un soare arzător.
 Vizualizări articol: 2599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Trafic de coşmar pe străzile Sucevei, sub un soare arzător2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sv. este mizerabila nu din cauza lucrarilor actual trimis de
( 7 aug 2010, 11:46:07
Suceava este mizerabila, dar nu din cauza lucrarilor actuale, care dau nastere la un haos pe toate planurile, ci din cauza ca nu mai exista verdeata, iar norii de praf de pe ,,bulevardele noastre’’,duc mizerie peste tot ... Spatiile verzi din Suceava sunt rare, iar cele care au mai ramas dispar fara mila!…Imediat clica, avida de ciubucul gras, lasa sa se construiasca ceva, in loc sa se puna o banca, flori, iarba, chiar si un copac, pentru a sta un batrin, un om bolnav,etc....
2.   RUSINE lungule ! trimis de
( 7 aug 2010, 14:57:11
si voi credeti ca pe acest primar mizer il intereseaza ce se intampla in acest oras ? acest oras este nematurat de cel putin un an ! dar nu-i nimic, lungu are masina proprietate personala (din bani publici), si nu-l intereseaza cetateanul de rand, care este nevoit sa suporte toata aceasta "mizeria", facuta chiar de el (lungu i.) .
2.1  RE: RUSINE lungule ! trimis de
( 7 aug 2010, 15:26:37
Adevar graita-i !Orasul "la nivel european",cum ii place sa spuna "derbedeului" din Arini !Asta este orasul Suceava sub un primar "economist" ce a studiat economia politica in perioada ceausista,nu economie de piata .
3.   AnaIpatescu trimis de
( 7 aug 2010, 20:58:00
Cat de idiot trebuie sa planifici lucrarile la niste camine de pe Ana Ipatescu (care sa blocheze 3 din cele 4 benzi) in mijlocul lunii august ? Toata lumea stie ca in august vin mii de masini din Italia si din UE in Suceava ... Blocarea a 3 benzi din 4 posibile afecteaza extrem de grav traficul in orice luna, orasul nefiind gandit sa suporte asemenea valori de trafic (centura ioc, drumuri ocolitoare la fel).
4.   Alternative trimis de
( 8 aug 2010, 17:16:04
Probabil ca cei care au lut aceste decizii sant in mana cu "pitipoancele" de Suceava care asteapta italienii. Toate au nevoie de hainute si sponsorari si acesti domni car nu vor putea circula vor sta linistiti pe cate o terasa lasandu-se victime Anuska-lor flamande dar experimentate din oras.
5.   ... trimis de
( 8 aug 2010, 20:56:09
Actualul edil (prima generatie in pantofi) nu intelege faptul ca autoturismul (masina, asa cum spune el) este un lucru necesar. Din punctul lui de vedere exista doar autobuze (curse, asa ca la el acasa) si masini de servici. In rest...
5.1  RE: ... trimis de
( 8 aug 2010, 20:58:18
Nu poti sa ceri conditii civilizate unui individ crescut cu WC-ul in fundul curtii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei