Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 aug 2010 - Anul XV, nr. 184 (4475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Cea mai mare fabrică de energie solară din ţară ar putea fi amenajată la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aparaturile electrice şi electrocasnice din mii de locuinţe din România vor fi alimentate cu energia Soarelui, dacă un proiect realizat de o firmă suceveană, pentru Primăria Rădăuţi, va fi aprobat spre finanţare din fonduri europene, în toamna acestui an.

Ambiţiosul proiect realizat de firma New Energy Suceava împreună cu Ecoproconsulting Paşcani presupune ocuparea a nu mai puţin de opt hectare de teren cu panouri solare fotovoltaice, care vor capta energia solară şi o vor transforma în energie electrică.

“Acesta va fi cel mai mare proiect de energie verde din România, pe panouri fotovoltaice, valoarea sa fiind de 563 de miliarde de lei vechi. Cumulat cu un alt proiect la care lucrăm, în judeţul Suceava vor fi proiecte de peste 25 de milioane de euro numai pe energie electrică obţinută cu panouri solare”, a declarat inginerul Edy Guadagnini, reprezentantul firmei New Energy.

Cele opt hectare de teren, situate la periferia municipiului Rădăuţi, pe care se intenţionează realizarea acestei fabrici de energie electrică extrasă din energia solară, ar urma să fie acoperite cu aproape 7000 de panouri fotovoltaice, care ar produce în medie 1,5 MW/oră. Practic, energia electrică obţinută este suficientă să alimenteze 1500 de locuinţe care consumă în medie 1 KW pe oră.

Energia electrică produsă va fi livrată în sistemul energetic naţional, de acolo ajungând în casele a milioane de români.

Realizarea efectivă a parcului de panouri cu celule fotovoltaice, din momentul aprobării proiectului, ar dura maxim un an şi jumătate, iar investiţia ar crea şi numeroase locuri de muncă, fiind necesare echipe care să supravegheze şi să întreţină cele 7000 de panouri solare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai mare fabrică de energie solară din ţară ar putea fi amenajată la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 4074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Cea mai mare fabrică de energie solară din ţară ar putea fi amenajată la Rădăuţi4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eficienta trimis de
( 7 aug 2010, 19:56:38
Proiectul costa 563 de miliarde de lei vechi ... asa scrie in articol. Energia "verde" costa enorm. Unii au interes sa bage bani in firme care produc panouri fotovoltaice si alte chestiuni care se folosesc in astfel de proiecte (acumulatoare, invertoare, automatizari, etc.). Eficienta unui astfel de proiect unde este ? Cat costa un kWh produs in acest proiect ?
2.   Batuti in cap trimis de
( 9 aug 2010, 01:22:12
rice copil stie ca pt a putea produce curent cu ajutorul soarelui ai nevoie in primul rand de soare, chiar ft, ft mult, iar judetul suceava si in special radautiul e o zona in care soarele are contact cu pamantul direct mai putin de o luna pe an, din cauza curburi obcinilor si a situatiei hidrologice din zona soarele e acoperit in cea mai mare parte de nori, in plus iernile sunt ft lungi si cu ft putin soare, in afara de asta sunt diferite harti la indemana pe internet unde se specifica clar zonele din romania unde pot fi amplasate diferite proiecte verzi in ceea ce priveste energia, zona radautului fiind una excelenta datorita curentilor de aer pt amplasarea de turbine eoliene, CRED CA AFACEREA ASTA SUNA MAI MULT A TEAPA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei