Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2010 - Anul XV, nr. 180 (4471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţe

Ropotă a scos funcţionarii din birouri pentru a-i pune la dispoziţia contribuabililor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele care vor să obţină diverse documente de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice sau să depună declaraţii sau alte situaţii financiare nu vor mai fi nevoiţi să se plimbe de la un birou la altul. Aceasta după ce în cadrul Finanţelor sucevene a fost înfiinţat biroul unic pentru relaţii cu publicul, unde contribuabilii au la dispoziţie, într-o singură locaţie, toate serviciile şi departamentele din cadrul DGFP.

Şeful acestei instituţii, Petrică Ropotă, a precizat că accesul spre birourile pentru relaţia cu publicul se face prin Trezoreria Suceava. „Am luat decizia înfiinţării acestui birou unic pentru a eficientiza activitatea instituţiei noastre, dar şi pentru a-i deservi mai bine şi mai prompt pe contribuabilii suceveni. Astfel, funcţionarii au fost aduşi din birourile lor pentru a-i deservi pe contribuabili”, a spus Ropotă. Practic, dacă până acum contribuabilii trebuiau să se plimbe de la un birou la altul pentru a depune o declaraţie sau pentru a solicita documente, de acum înainte cererile şi declaraţiile vor putea fi depuse doar la ghişeele din cadrul biroului unic pentru relaţiile cu publicul.

„Atât persoanele fizice, cât şi cele juridice pot depune cererile şi declaraţiile la aceste birouri, urmând ca funcţionarii din instituţia noastră să se ocupe de circuitul acestor documente. Şi vreau să precizez că vom monitoriza permanent activitatea funcţionarilor care lucrează în cadrul acestui birou unic. Iar dacă vor exista nemulţumiri din partea contribuabililor le vom remedia imediat”, a mai declarat Ropotă.

 

La noile birouri, contribuabilii beneficiază de consultanţă din partea funcţionarilor din DGFP

Potrivit noii organizări a relaţiilor cu publicul, contribuabilii vor găsi la parterul Trezoreriei toate casieriile de încasări impozite şi taxe pentru persoane fizice şi juridice, precum şi casieria pentru instituţiile publice. La mezaninul clădirii se pot depune declaraţiile de către agenţii economici cu reşedinţa sediul în municipiul Suceava şi în comunele limitrofe. Tot la mezanin au fost înfiinţare birouri pentru secretariatul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Suceava, Trezoreriei Municipiului Suceava şi Administraţiei Finanţelor Publice Comunale Suceava. De asemenea, la primul etaj al clădirii se află Biroul pentru Relaţii cu Publicul, unde contribuabilii, persoane fizice şi juridice, au la dispoziţie şapte birouri unde pot să depună cereri şi declaraţii, să solicite consultanţă şi informaţii şi să obţină documentele de care au nevoie. De precizat că atât la parterul Trezoreriei, cât şi la primul etaj, au fost amplasate panouri cu informaţii legate de noua organizare a relaţiilor cu publicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ropotă a scos funcţionarii din birouri pentru a-i pune la dispoziţia contribuabililor.
 Vizualizări articol: 2110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ropotă a scos funcţionarii din birouri pentru a-i pune la dispoziţia contribuabililor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taxe trimis de
( 3 aug 2010, 12:01:21
- cam tirziu s-au gindit la ghiseu unic, dar mai bine mai tirziu decit deloc,
problema este alta ...daca exista un singur ghiseu sau doua cu un functionar
supraaglomerat , care nu poate da nici informatii si nici sa preia lucrarile, este egal cu zero.....
o sa vedem ce o sa iasa....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei