Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2010 - Anul XV, nr. 180 (4471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Primarul din Udeşti: „Nu am fost zonă calamitată şi nu aveam motive să primim ajutoare”

“Am rămas stupefiat de afirmaţiile domnului deputat Bălan, pentru că eu cred că autorităţile judeţene, şi mă refer la preşedintele Consiliului Judeţean, ceilalţi factori din conducere şi chiar din partea organizaţiei PD-L, nu ştiu ceea ce s-a întâmplat cu adevărat la Udeşti, pentru că realitatea este mult mai dură decât a fost prezentată de Realitatea TV. Cu ocazia inundaţiilor din comuna Udeşti am avut numai 8 locuinţe calamitate, plus alte distrugeri, culturi agricole, calamitate, drumurile comunale afectate, puntea pietonală peste râul Suceava în localitatea Ştirbăţ, puntea pietonală în localitatea Rus-Mănăstioara, poduri, podeţe, dar nu am avut cazuri de gospodării evacuate sau distruse în totalitate.

Prefectura Suceava ne-a întrebat dacă avem nevoie de ajutoare constând în îmbrăcăminte, dar poziţia mea a fost destul de clară, văzând situaţia din celelalte localităţi, mult mai afectate decât comuna Udeşti, am spus pe bună dreptate că nu era frumos să speculăm să primim ajutoare în detrimentul celor care erau cu adevărat defavorizaţi. Noi am strâns ajutoare, deci biserica s-a implicat în colectarea de ajutoare pentru celelalte comune afectate de inundaţii care au fost cu adevărat sinistrate, noi nu putem spune că am fost sinistraţi. Cu toate acestea, ajutoarele au continuat să vină pe filiera Consiliul Judeţean – Primăria Udeşti, fără să fie contactată conducerea Primăriei, aşa cum era firesc. Toate ajutoarele care s-au distribuit de la Consiliul Judeţean, aşa cum am aflat ulterior la sesizările populaţiei că se primesc ajutoare şi se împart de către consilieri PD-L, atunci am făcut o sesizare la poliţie, şi poliţia a venit cu actele de însoţire, procesele verbale de primire-recepţie, emisă de Consiliul Judeţean prin administrator Mihai Moraru, care a fost primarul dinaintea mea în funcţie în comuna Udeşti. Acele ajutoare au fost duse direct seara, descărcate în locuinţele unor consilieri locali, rude, prieteni sau membri PD-L şi au fost distribuite după bunul lor plac, fără să întrebe pe nimeni de la Primărie. Am adus subiectul în discuţie într-o şedinţă de Consiliu Local şi am rugat acei consilieri PD-L să aibă conştiinţă şi să înceteze acest circ, dar ajutoarele au continuat să vină. Am rămas surprins de afirmaţiile domnului Bălan, care mă acuză pe nedrept, neştiind care este realitatea. Nu am acuzat niciodată organele judeţene că au gestionat prost situaţia inundaţiilor, nu aveam calitatea să întreb aşa ceva şi nici nu ştiu cum a fost gestionată pentru că eu mă pot pronunţa doar în comuna în care îmi fac datoria.

Cred că se încearcă să se scoată castanele din foc cu mâna mea şi eu încă mai cred că autorităţile judeţene încă nu ştiu ce s-a întâmplat la Udeşti, pentru că administratorul Mihai Moraru este cel care a dat în nume personal ajutoarele, dar pentru a putea da ajutoare în nume propriu trebuie să scoţi bani din buzunar, trebuie să contribui tu ca să le poţi da şi nu să fie ajutoare colectate de la diverşi cetăţeni din toate zonele României şi să vii să le distribui în comuna Udeşti ca ajutoare electorale.

Dacă autorităţile judeţene cunosc situaţia, este cu atât mai dureros şi mai urât, pentru că ei trebuiau să ia măsuri.

Singurul sat care a fost mai grav afectat este Udeştiul. Celelalte sate, cum ar fi Racova sau Chilişeni, au fost mai puţin afectate. A plouat, dar nu a venit apa să intre în gospodării, să aducă pierderi mai ales locuinţelor oamenilor. Cred că era de datoria mea să subliniez lucrul acesta şi nu să profit de faptul că avem zonă calamitată şi să primim ajutoare. Din contră, noi am strâns ajutoare pentru celelalte zone”.

Cu respect pentru adevăr, Săvel Botezatu, primar al comunei Udeşti

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Udeşti: „Nu am fost zonă calamitată şi nu aveam motive să primim ajutoare”.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primarul din Udeşti: „Nu am fost zonă calamitată şi nu aveam motive să primim ajutoare”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum adica??? trimis de
( 3 aug 2010, 20:49:12
S-au dat ajutoare pe linie de partid din bunurile adunate de intreaga tara pentru sinistrati? Si nu se-ntampla nimic? Atata timp cat sunt oameni ce aveau nevoie de aceste bunuri, iar ele au ajuns in cu totul alta parte, fiind impartite pe ascuns, nu-i vorba de niciun fel de infractiune? Oameni buni, ce se-ntampla in Romania?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei