Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iul 2010 - Anul XV, nr. 172 (4463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu sau fără vină

Pietonii, victime în jumătate dintre accidentele înregistrate în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentele în care sunt implicaţi pietonii reprezintă marea problemă în traficul din Suceava. O arată ultimul bilanţ al Poliţiei Rutiere privind numărul de accidente petrecute în primele şase luni ale acestui an pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ. O cauză principală nu poate fi identificată, traversările imprudente, dar şi ignoranţa şoferilor fiind cauze cu proporţii aproximativ egale în producerea acestora.

 

Conform statisticilor, în primul semestru al acestui an, în municipiul Suceava s-au produs 72 de accidente cu victime, în urma cărora două persoane au murit, 14 au fost rănite grav, iar 68 au suferit leziuni corporale uşoare. În primul rând se remarcă scăderi importante în ceea ce priveşte accidentele şi gravitatea acestora. S-au produs cu 15 accidente mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, şi, cel mai important, numărul deceselor a scăzut de la şapte la două.

Analizând accidentele pe cauze, se constată că pietonii, cu vină sau fără, au fost implicaţi în 35 de accidente.

În 19 cazuri, coliziunile au fost pe trecerile de pietoni, după ce şoferii nu au acordat prioritate, în timp ce 16 accidente s-au produs pe fondul unor traversări imprudente, pietonii trecând prin locuri nemarcate şi fără a se asigura.

Îmbucurător este că nici unul dintre pietonii accidentaţi nu a decedat, prin comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, în rândul acestora producându-se trei decese.

 

Amenzi pentru disciplinarea şoferilor şi a pietonilor 

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban, a remarcat faptul că în municipiul Suceava au scăzut semnificativ accidentele cu victime produse între maşini, în opinia sa în acest sens văzându-se rezultatele amenajărilor rutiere (sensuri giratorii şi separatoarele de sens) astfel că reducerea numărului accidentelor în care sunt implicaţi pietonii devine acum o prioritate.

În acest sens, în cadrul acţiunilor de control în trafic din ultima perioadă s-a pus un accent deosebit pe sancţionarea pietonilor care traversează fără să se asigure ori a şoferilor ce nu acordă prioritate la treceri de pietoni sau forţează semaforul.

Astfel, au fost sancţionaţi contravenţional nu mai puţin de 287 de pietoni, 48 de şoferi au fost amendaţi şi lăsaţi fără permise de conducere pentru trecere pe roşu, iar alţi 16 pentru că nu au acordat prioritate celor aflaţi regulamentar în traversare.

 

Trecerile cele mai periculoase, sfaturi pentru pietoni şi şoferi 

În general, au mai constatat poliţiştii, trecerile de pietoni care nu sunt amenajate în intersecţii semaforizate sunt cele mai periculoase. Exemple în acest sens sunt trecerile de pietoni din zonele Policlinică - Bancă ori cea din apropiere de staţia Obcini, unde se produc adesea accidente.

Poliţiştii mai subliniază necesitatea ca pietonul să se asigure indiferent de situaţie, de multe ori şi când sunt loviţi pe locuri marcate aceştia având parte din vină în producerea accidentului, deoarece nu se asigură şi ţâşnesc în faţa unor maşini. Se mai poate apoi ca o maşină să aibă defecţiuni tehnice, un accident petrecut la trecerea din faţă la Policlinică, după ce şoferul a rămas fără frâne, fiind elocvent în acest sens.

În privinţa şoferilor, aceştia sunt sfătuiţi să fie deosebit de atenţi la copiii aflaţi în traversare, implicaţi în ultima perioadă în foarte multe accidente, problemă care de altfel este întâlnită din ce în ce mai des pe toate străzile din judeţ.  

 

 

Cele mai periculoase străzi din Suceava

Statistica poliţiei rutiere privind accidentele din Suceava scoate în evidenţă şi străzile cele mai periculoase. În primele şase luni ale acestui an, pe Calea Unirii, principala arteră din oraş, s-au produs nouă accidente, soldate cu şase răniţi grav şi şapte uşor, tot nouă evenimente rutiere cu victime petrecându-se şi pe Bulevardul George Enescu (un rănit grav, nouă cu leziuni uşoare). Urmează Calea Obcinilor, cu şapte accidente cu victime (un rănit grav, şase uşor) şi strada Grigore Alexandru Ghica, cu cinci accidente.

În toate cazurile însă numărul de accidente este în scădere faţă de anul trecut, pe Calea Unirii, de exemplu, în aceeaşi perioadă a anului trecut fiind 15 accidente, cu doi morţi şi zece răniţi grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pietonii, victime în jumătate dintre accidentele înregistrate în Suceava.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pietonii, victime în jumătate dintre accidentele înregistrate în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si astia... trimis de
(24 iul 2010, 21:48:31
...se baga pe trecere de parca ar fi domeniul lor. Ca niste curci oarbe, zau asa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei