Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iul 2010 - Anul XV, nr. 172 (4463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Magnificii de pe locul 44

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Gazeta Sporturilor” de ieri, vorbind despre începerea bâlciului pe care, nu ştiu din ce motiv, îl porecleşte „campionat”, titrează pe undeva ceva cu „cei 6 magnifici”, hai, 7, cu tot cu Rapid. E vorba despre cele 6, hai 7, echipe care cică se vor bate pentru titlul de campioană a României. Nu vi le mai înşir, că le ştiţi. Iar dacă nu, nu-i pagubă. Campionatul despre care vorbim prezintă câteva particularităţi, c-aşa-i la români: până nu facem noi o chestie la care nimeni (de fapt, nici dracu’) nu s-a gândit, parcă nu suntem fudui destul. De exemplu, după ce ani întregi s-au vândut „la vedere” locurile de primă ligă, de la o vreme ne-am reorientat, în sensul că această vânzare se face acum sub protecţia regulamentară. Adică trebuie îndeplinite niscai condiţii, de la prezentarea bugetului clubului, cu tot cu surse de finanţare, până la omologarea stadionului pe care fiecare echipă de bambilici îşi va disputa meciurile. Ajung astfel să joace absolut „legal” echipe care îşi „câştigaseră” dreptul la retrogradare, cum ar fi aia a minerilor-panduri, mânată-n lupta cea mare (şi mereu pierdută, dar ce importanţă are, din moment ce ori de câte ori ar retrograda, ea tot în Divizia A rămâne, cât timp patronii Ligii şi Federaţiei rămân şi ei, inexplicabil pentru mine, liberi!?) de un anume domn Condescu, „patron” din bani publici, cu o avere alcătuită din datorii de mii de miliarde la stat, „avere” pe cale de a fi tocmai mărită prin participarea la o nouă ediţie a campionatului de cuţchi sau ce-o fi ăsta a lui Corleone. Corleone (cu care lista de magnifici ar putea ajunge măcar la 8, hai 9, că doar nici Naşu’ n-o fi mai prost), acest „caracatiţ” cu 16 tentacule, ba încă şi mai abil în preziceri decât Paul, vă amintiţi, cred, că absolut cu oricare prilej i se pune-n bot un microfon, nu ratează ocazia de a ne reaminti că (pardon) cât de corect şi de performant e campionatul păstorit de domnia sa. Numai că, tot ieri şi tot în „Gazeta Sporturilor”, ne este prezentat clasamentul la zi al campionatelor de pe întreg cuprinsul planetei. Pe primul loc, fireşte, Primera Division, doar e al ţării câştigătoare a World Cup. În primele 10, campionate tot unul şi unul: al Angliei, al Germaniei, al Italiei, al etc. Ajungi să te întrebi dacă nu l-au sărit, din grabă sau neatenţie, pe ăla valorosu’ şi performantu’ din ţara caracatiţului Mitică. Nu l-au sărit. E pe locul 44.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magnificii de pe locul 44.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Magnificii de pe locul 445.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei