Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iul 2010 - Anul XV, nr. 172 (4463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La piaţă

Hribii, o delicatesă mai scumpă decât carnea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hribii, mari, frumoşi, cărnoşi, consideraţi o alternativă, au invadat pieţele Sucevei, dar la preţuri care ţin la distanţă majoritatea cumpărătorilor.

Deşi ploile abundente au favorizat apariţia unui număr mare de ciuperci în pădurile Sucevei, preţurile din pieţe sunt nejustificat de mari – între 17 şi 20 de lei. De exemplu, ieri, în Piaţa Mică, kilogramul de hribi se vindea cu 20 de lei, deşi în urmă cu două zile vânzătorii îl dădeau cu 17 lei, sau lăsau chiar şi la 15 lei, pentru cantităţi mai mari.

Comparativ, carnea de pui, porc sau de vită, în care crescătorii trebuie să investească timp, muncă şi furaje, pentru a creşte animalele, au costuri de tăiere a animalelor şi de procesare a cărnii, plătesc taxe şi impozite, ajunge în galantarele magazinelor, cu tot cu adaosul comercial, la preţuri mai mici.

Astfel, cu banii pe care sucevenii trebuie să-i plătească pentru a cumpăra un kilogram de hribi care trebuie curăţaţi, spălaţi şi care scad la fiert, poate fi cumpărat un kilogram de piept de pui dezosat, al cărui preţ este de aproximativ 17 lei, în vreme ce spata de porc sau fleicile de porc, fără os, se vând cu 14 lei kilogramul în hipermarketurile din Suceava.

În acelaşi timp, un alt produs de sezon, afinele, bogate în vitamine şi ingrediente gustoase pentru tot felul de preparate culinare, de la prăjituri, dulceţuri, până la băuturi tradiţionale, se găsesc din plin în pieţe, şi la preţuri chiar mai mici decât anii trecuţi.

Deşi procedeul de culegere al afinelor este mult mai migălos şi mai greoi decât cel de culegere a hribilor sau a altor ciuperci, preţurile sunt cu mult mai accesibile – 7- 8 lei pe kilogram, în vreme ce anii trecuţi se vindeau cu 10 lei kilogramul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hribii, o delicatesă mai scumpă decât carnea.
 Vizualizări articol: 1878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Hribii, o delicatesă mai scumpă decât carnea2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei