Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iul 2010 - Anul XV, nr. 172 (4463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Analiză

40% din profitul transportatorilor auto, „înghiţit” de piraţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câţiva administratori ai unor societăţi importante din judeţ care fac transport de persoane, atât local, cât şi internaţional, au participat, ieri, la Hotelul Bucovina, la o şedinţă în care s-a discutat despre noutăţile legislative din domeniu şi despre marea problemă a pirateriei, cea care absoarbe în jur de 40% din profitul celor care funcţionează legal, după cum estimează liderul transportatorilor.

În prezenţa lui Viorel Hrebenciuc, directorul Autorităţii Rutiere Române, filiala Suceava, Beniamin Lucescu, preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Transport Persoane Suceava, le-a vorbit colegilor despre apariţia legii 168, care completează OUG 34/2010, şi care prevede că cei prinşi în trafic de poliţie sau ARR efectuând curse ilegale de transport persoane rămân fără plăcuţe de înmatriculare minimum o lună de zile, chiar şi în condiţiile în care achită integral amenda, şi despre necesitatea ca organele abilitate să acţioneze cât mai ferm în acest sens.

„Pirateria este un fenomen în judeţul Suceava, atât pe plan judeţean, dar şi când vorbim de cursele internaţionale. Estimăm că operatorii legali din judeţ pierd în medie 40% din profit din cauza acestora, astfel că este nevoie să fim ajutaţi să ne putem continua activitatea. De la apariţia ordonanţei care prevede amenzi drastice şi confiscarea plăcuţelor de înmatriculare ale celor care fac transport ilegal, poliţia a făcut multe controale şi a luat măsuri, însă pentru a se vedea un efect este important ca ritmul să fie în continuare susţinut”, a spus Beniamin Lucescu.

El a mai amintit şi de o lege aflată în faza de proiect şi care, dacă se aprobă, va permite prelungirea programului de transport persoane judeţean şi interjudeţean până pe 20 iunie 2014. Altfel spus, până la această dată operatorii existenţi şi-ar păstra traseele adjudecate, fără a se mai organiza noi licitaţii periodice.

„Este o măsură binevenită acum, pe timp de criză, când nici situaţia noastră nu este foarte roz. Noi sperăm că măsura va fi aprobată şi vom primi sprijin pentru a rezista în continuare şi a ne putea plăti la timp inclusiv dările către stat”, a mai spus Beniamin Lucescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40% din profitul transportatorilor auto, „înghiţit” de piraţi.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
40% din profitul transportatorilor auto, „înghiţit” de piraţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AAAAAAAA ! trimis de
(24 iul 2010, 12:33:16
Aha , deci astia sunt piratii , nu ? astia submineaza economia tarii , nu ? trebuie impuscati , la zid cu ei , din cauza lor nu sunt bani la buget .
......dar sa vorbim drept ! cum se cheama aia care au distrus economia tarii si odata cu asta oamenii au ramas pe drumuri ? se pare ca "oameni de afaceri" , nu ? cine a luat masuri impotriva lor ? impotriva celor care au jefuit tara ?
Fratilor , dati locuri de munca ! pe timpul lui nea Nicu nu existau pirati , asa ca noi trebuie sa mergem inainte pentru-ca inainte era mult mai bine .
O alta intrebare : cati transportatori dau bilete la toti calatorii ? va spun eu , niciunul . Di experienta va spun si ar fi urat sa dau si exemple concrete , cel mai bine ca organele de control sa verifice in trafic pe cei ce se cred legali .
2.   Ok trimis de
(24 iul 2010, 12:34:52
pe cand controale ARR la COROCAIESTI, BERCHISESTI, ZAHARESTI, SIRET, BOSANCI si multe alte rute. eu cred ca ARR e uns de pirati si deeaceea doar vorbesc. FAPTE NU VORBE DOMNILOR.
3.   Boule trimis de
(25 iul 2010, 19:21:51
MAREUS, esti un dobitoc! Nu intreba de ce. Priveste doar in oglinda si vei intelege. Bafta
4.   Sugestie trimis de
(26 iul 2010, 09:36:19
Pt. Conida cred(sigur) esti la fel ca Mareus, daca nu si mai B...Sunt sigur ca esti unul din cei care fac curse ilicite.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei