Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iul 2010 - Anul XV, nr. 154 (4445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Oamenii evacuaţi din calea apelor s-au întors în propriile case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele evacuate din calea apelor râului Siret în cursul zilei marţi au revenit în propriile case. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului, Sorin Popescu, care a precizat că această măsură a fost luată după ce Sistemul de Gospodărire a Apelor a informat Prefectura că debitul râului Siret pe teritoriul judeţului Suceava a coborât sub cotele de pericol şi este în scădere. Reamintim că în urma unui ordin al prefectului judeţului, în cursul zilei de marţi, 29 iunie a.c., aproape 2.000 de persoane care locuiesc în zona inundabilă a Siretului au fost evacuate din 10 localităţi aflate pe cursul acestui râu.

„Facem precizarea că la nivelul instituţiilor Ministerului Administraţiilor şi Internelor care asigură ordinea şi siguranţa publică nu au fost semnalate fapte care să pună în pericol bunurile locuitorilor evacuaţi din zonele afectate”, mai spune prefectul de Suceava.

În condiţiile în care în judeţul Suceava a fost prelungită avertizarea de cod galben, prefectul a făcut un apel la locuitorilor aflaţi în bazinele râurilor din judeţ să fie atenţi şi să fie receptivi la indicaţiile autorităţilor locale.

 

33 de localităţi din judeţ au scăpat de potop

Potrivit ultimei raportări emise de Prefectură, doar 33 dintre cele 114 de localităţi ale judeţului Suceava au scăpat de inundaţiile din ultimele zile. În raportul Prefecturii se arată că 81 de localităţi au fost afectate de inundaţii, fiind distruse 63 de case, iar alte aproape 5.000 sunt afectate. De asemenea, peste 1.600 de persoane sunt evacuate din calea apelor, iar 602 de case sunt izolate.

Până ieri, 14 drumuri din judeţ erau blocate, respectiv DN 2E km 57+973 la Clit ruta ocolitoare între Marginea şi Solca fiind pe traseul Marginea – Clit – Arbore (pe drumul judeţean) – Solca;  DN 17A km 77+575 Dorneşti (ruta ocolitoare posibilă fiind Rădăuţi – Milişăuţi – Iacobeşti –  Bălcăuţi – Siret; DJ 208U Mitocu Dragomirnei; DJ 178A Todireşti; DJ 178D Cajvana; DJ 208D Hânţeşti; DJ 291A Grămeşti; DJ 209G Brodina; DJ 209L Cacica; DJ 208C Roşcani; DJ 208B Vereşti; DJ 209K Volovăţ; DJ 176 Vatra Moldoviţei, Moldoviţa, Brodina şi DJ 177 Mănăstirea Humorului.

Nu în ultimul rând, traficul feroviar este întrerupt pe tronsoanele Suceava Nord – Dărmăneşti; Milişăuţi – Dorneşti; Dorneşti – Putna; Dărmăneşti – Cacica –Gura Humorului şi Vama – Moldoviţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii evacuaţi din calea apelor s-au întors în propriile case.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oamenii evacuaţi din calea apelor s-au întors în propriile case0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei