Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iul 2010 - Anul XV, nr. 154 (4445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Noroc că s-a fript Anglia!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Istoria crimelor comise cu fluierul în gură şi/sau cu steagul în mână este veche de jumătate de secol. Ea începe cu un tuşier intrat în legendă, Bahramov, sovieticul care cică s-ar fi răzbunat pe nemţi în finala cu Anglia de pe Wembley, în ’66, pentru... bătălia de la Stalingrad din cel de-al doilea Război Mondial! Precum vedeţi, ţicneala la arbitri nu-i ceva nou sau neobişnuit. Numai că în principiu la orice boală există leac. Condiţia este ca pacientul să-şi asume starea anormală şi să accepte tratamentul. Leacul pentru „boala arbitrului nebun” este mai uşor de produs decât cel pentru „boala vacii nebune”, numai că doctorul nu se prea înghesuie să-l administreze, iar pacientul se fereşte, ca de dracu’, să-l ia. În lumea supertehnologizată a Mileniului III, fotbalul se ambiţionează să rămână ancorat în evul Mediu, fapt aparent inexplicabil. Explicaţii însă există cu nemiluita, iar acestea sunt în directă conexiune cu multele miliarde puse în joc. E o Mafie uriaşă, o caracatiţă cu nenumărate braţe reprezentate de drepturile de televizare, de reclamele din timpul transmisiilor sau cele de pe stadioane, de sumele aberante ale transferurilor fotbaliştilor şi antrenorilor şi ale salariilor acestora, de câte şi mai câte. În asemenea context, rolul arbitrului este vital pentru bunul mers al afacerii, asta fiindcă el şi numai el poate să nu acorde un gol perfect valabil, el şi numai el poate valida un altul absolut neregulamentar, adică exact ceea ce am văzut în două meciuri consecutive la World Cup. UEFA şi FIFA, adică Blatter şi Platini s-au tot opus tehnicii de depistare a „erorii umane” (de fapt a fraudei planificate) pe considerente de „tradiţie”, refuzând să accepte vreo inovaţie, aşa cum de zeci de ani au apărut în tenis, hochei, atletism etc. Cică fiindcă trebuie aplicate aceleaşi reguli, adică să fie, dacă ar fi, „hawkeye” şi la Cape Toen şi Capu Câmpului. Făcându-se că uită că nici la Wimbledon nu e aşa ceva decât pe 4 terenuri! Mai mult, pentru a-i înmulţi pe hoţii cu steag şi/sau fluier, au experimentat meciul cu 5 arbitri în Europa League! Dar fiindcă orice porcărie are şi un sfârşit, norocul curăţirii fotbalului a însemnat tocmai tâlhărirea Angliei. Faceţi pariu că ţara unde s-a inventat fotbalul nu se va lăsa până nu-l aduce, tehnologic, „la zi”, făcând un pipi mare şi pe „tradiţie” şi pe Blatter?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noroc că s-a fript Anglia!.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Noroc că s-a fript Anglia!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei