Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iul 2010 - Anul XV, nr. 154 (4445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsuri inundaţii

DSP Suceava se aprovizionează cu antibiotice şi alte medicamente, pentru eventualele cazuri de boală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat ministerului de resort suplimentarea cantităţii de dezinfectante şi vaccinuri pentru populaţia afectată de inundaţii, dar şi livrarea de săruri de hidratare pentru eventualitatea în care se vor înregistra afecţiuni digestive ca urmare a lipsei apei potabile. Tot pentru tratarea acestor posibile probleme de sănătate, au fost achiziţionate şi antibiotice, respectiv Tetraciclină, a informat ieri şeful instituţiei, dr. Alexandru Lăzăreanu.

„Avem suficiente substanţe pentru dezinfecţia fântânilor şi latrinelor, precum şi vaccinuri împotriva hepatitei de tip A şi a tetanosului, cu care să imunizăm populaţia, dar am solicitat ministerului de resort o suplimentare. Am cerut, de asemenea, săruri de hidratare pentru că ne-am gândit că în situaţia dată ar putea apărea fenomene abdominale, tulburări intestinale. Am cumpărat Tetraciclină pentru că ştim că apa nu este potabilă şi nu avem garanţia că populaţia respectă măsurile de prevenţie, chiar dacă noi am distribuit materiale informative în toate comunităţile afectate. Vrem să fim prompţi în acordarea tratamentului, pentru ca să nu avem complicaţii majore”, a explicat Lăzăreanu.

 

246 de persoane afectate de inundaţii, vaccinate până în prezent

De când ploile torenţiale s-au abătut asupra judeţului, DSP Suceava a distribuit în localităţile afectate de inundaţii 20.000 de tablete de cloramină, 880 de doze de vaccin împotriva tetanosului şi alte 211 împotriva hepatitei de tip A. Până în prezent, 246 persoane au fost imunizate, în timp ce numărul celor care au primit îngrijiri medicale a ajuns la 184.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ, au fost afectate de inundaţii 2790 de case, 4509 anexe gospodăreşti şi 4804 de latrine. Totodată, câteva mii de fântâni au fost colmatate, deocamdată fiind dezinfectate doar 132. Rapoartele instituţiei mai arată că 761 de persoane au fost evacuate, iar 136 sinistrate. Numărul total de persoane aflate sub supraveghere epidemiologică este de 659.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava se aprovizionează cu antibiotice şi alte medicamente, pentru eventualele cazuri de boală.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
DSP Suceava se aprovizionează cu antibiotice şi alte medicamente, pentru eventualele cazuri de boală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei