Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2010 - Anul XV, nr. 141 (4432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nesimţire

Lucrările ISPA de pe Mirăuţi, făcute în bătaie de joc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mormane de pământ de o parte şi de alta a străzii, chiar şi în faţa porţilor caselor, şanţuri adânci de aproape cinci metri, pe marginea cărora e lăsat un culoar de trecere de numai 20 de cm şi multă mocirlă, aşa arată strada Mirăuţilor, transformată de lucrările ISPA într-o uliţă mai proastă decât cele de acum 500 de ani.

Locuitorii de pe Mirăuţi nu mai au cum ajunge la casele lor ori ieşi de acolo, din cauza mormanelor de pământ care le blochează nu doar ambele capete ale străzii, ci chiar şi porţile de ieşire din curte.

„Nu avem nimic cu lucrările, dacă s-au apucat de ele să le ducă la capăt, dar e supărător faptul că au o organizare de şantier foarte defectuoasă. Au lucrat în partea de jos a străzii, dar din urmă nu au astupat nimic, au lăsat tot şanţuri şi mormane de pământ. Acum lucrează şi în partea de sus şi au tăiat orice acces pe stradă. Dacă astupau şanţurile din vale, aveam măcar pe unde ocoli, să putem circula. Sunt case ai căror pereţi s-au crăpat din cauza lucrărilor făcute de ei, la mare adâncime. Am chemat primăria să vadă, dar nimeni nu a venit. Cu constructorii nu putem deloc să ne înţelegem. Sunt unguri şi orice le spunem ridică din umeri şi bat cu mâna pe planşă, că ei fac după proiect”, a declarat un locuitori din zonă, Eugen Olinici, nemulţumit de cele ce se petrec pe strada unde locuieşte.

Şanţul de canalizare săpat aproape pe mijlocul străzii paralizează şi activitatea câtorva firme din acea zonă, dar, pentru că muncitorii unguri care au subcontractat lucrarea de la Pfeiffer nu au dus pământul scos în altă parte, ci l-au depozitat pe marginea şanţului, strada este blocată complet, chiar de ar fi necesară intervenţia pompierilor sau a unei maşini de Salvare.

Pe lângă faptul că trebuie să înoate în noroi, cei care au de trecut pe strada respectivă sunt şi expuşi pericolului de a cădea în şanţurile adânci de câţiva metri, pentru că singura cale de acces, de 20 de centrimetri, pe marginea şanţului, e oricum acoperită cu lutul scurs de pe mormanele de pământ.

Practic, lucrările de pe Mirăuţi sunt o nouă mostră de nesimţire a celor care lucrează pe ISPA şi care ignoră total faptul că acţiunile lor îi afectează şi pe oamenii din jur, ba chiar le pun viaţa în pericol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările ISPA de pe Mirăuţi, făcute în bătaie de joc.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările ISPA de pe Mirăuţi, făcute în bătaie de joc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RESPECT trimis de
(18 iun 2010, 16:10:03
Respect pentru cel care se straduieste sa arate aceasta fata a lucrarilor,lipsa de respect fata de toti cei care locuiesc in zonele calamitate sau prelucrate de catre cei care ar trebui sa modernizeze utilitatile locale!De obicei cand se initiaza astfel de proiecte nu ar trebui sa fie luate in consideratie si efectele asupra mediului si a locuitorilor??Ce fel de masuri au fost luate in acest sens atata timp cat li s-a luat oamenilor chiar sansa de a intra/iesi din propriile curti,nemaivorbind de o interventie a unei salvari,masini de pompieri sau alte situatii!!Asa se face o planificare de santier judicioasa??
2.   ... trimis de
(18 iun 2010, 19:08:46
Nu s-a mentionat in articol ce partid a sponsorizat executantul lucrarilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei