Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iun 2010 - Anul XV, nr. 137 (4428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evoluţia unei bestii

Tentative de viol „marca” Muscă, încă din toamna anului trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dezaxatul sexual devenit în ultima săptămână cel mai căutat infractor din judeţ, după ce s-au adunat indicii clare că a violat şi omorât două femei, iar alte două victime au scăpat cu viaţă doar printr-un mare noroc, pare să mai fi comis şi alte fapte, două tentative de viol petrecute în toamna trecută, la puţin timp după eliberarea sa, fiind specifice modului în care acţiona cel care, din fericire, a fost prins vinerea trecută. Practic, conform scenariului conturat acum de anchetatori, fostul puşcăriaş a revenit la vechile obiceiuri la scurt timp după ce a fost eliberat, agresivitatea sa crescând progresiv, până la violenţa şi înverşunarea extremă din ultimele zile.

 

În august 2009, Nicolae Florentin Muscă, acum în vârstă de 29 de ani, domiciliat în satul Măzănăeşti, comuna Drăgoieşti, a ieşit din Penitenciarul Botoşani, în urma depunerii unei cereri de eliberare condiţionată, după ce executase două treimi din pedeapsa de şase ani primită pentru că violase cu bestialitate o tânără, faptă petrecută în august 2005, în Vornicenii Mari. La acea vreme acostase o minoră de 17 ani, care se deplasa pe drumul comunal din sat, şi, după a tras-o într-un lan de porumb, a violat-o în mai multe rânduri, timp de patru ore, fata, virgină, suferind o teribilă traumă psihică.     

Revenit acasă, aparent a încercat să se reabiliteze, părinţii săi ducându-l la biserică şi găsindu-i locuri de muncă sezoniere, prin sat, care îi ocupau toată ziua.

 

Atacurile din toamnă, specifice lui Muscă

În septembrie 2009, la o lună distanţă de la eliberare, o bătrână din comuna Buneşti, trecută de vârsta de 70 de ani, aflată la muncile câmpului, a fost atacată de un individ rămas necunoscut, care a lovit-o şi a încercat să întreţină cu ea relaţii sexuale. Victima a scăpat după ce şi-a pierdut cunoştinţa, individul abandonând-o crezând probabil că este moartă.

La ceva mai bine de o lună distanţă, la Boroaia, o femeie în jurul vârstei de 50 de ani a fost atacată şi ea într-o zonă agricolă, însă din nou violul nu s-a concretizat, după ce individul şi-a abandonat victima, probabil speriat că a fost văzut de cineva.

 

De la atacuri eşuate, la cruzime extremă

Faptele au rămas cu autor necunoscut, un nou atac după acelaşi tipar petrecându-se pe 26 aprilie 2010, când reîncepuseră deja lucrările agricole. Pe un câmp din Fântâna Mare, o femeie în vârstă de 43 de ani a fost atacată de un tânăr, ulterior recunoscându-l pe Muscă, însă s-a salvat după ce l-a lovit şi l-a zgâriat, punându-l pe fugă.

Poliţiştii intraseră în alertă şi bănuiau că au de-a face cu un dezaxat sexual, însă ceea ce a urmat a dovedit că individul era în stare de mult mai mult decât atât.   

Pe 6 iunie 2010, Ilenuţa Nuţu, o femeie de 42 de ani din satul Băişeşti, comuna Cornu Luncii, a fost găsită moartă, într-un tub colector de beton, la două zile după ce plecase în câmp, la prăşit. Era dezbrăcată complet, fusese ştrangulată şi, s-a stabilit ulterior, bestia cu chip de om reuşise să-şi satisfacă poftele bolnave, violând-o.

De aici încolo, o armată de poliţişti a fost pe urmele celui devenit suspect principal de comiterea faptelor, însă chiar şi aşa în noaptea de 8 spre 9 iunie acesta a atacat în casă o femeie de 68 de ani, care s-a salvat prefăcându-se moartă, marele său noroc fiind şi că incendierea locuinţei, pusă la cale de acesta, a eşuat.

Imediat, în noaptea de 10 spre 11 iunie, Maria Alexandru, o femeie de 53 de ani, a fost găsită carbonizată în casa sa din Pocoleni - Rădăşeni, ulterior stabilindu-se că a fost omorâtă prin ştrangulare.

La câteva ore distanţă, Muscă a fost prins de poliţişti, stabilindu-se că a pus ochii pe ultima sa victimă după ce se aciuase într-o casă în construcţie, de lângă locuinţa femeii omorâte.

 

Eliberat mult prea repede, prins mult prea târziu  

Surse judiciare ne-au mărturisit că ultimele patru fapte, inclusiv cele două omoruri, sunt în mod cert comise de acelaşi individ, iar probarea lor va fi inatacabilă. Cele două femei care au supravieţuit atacurilor l-au recunoscut pe atacator ca fiind Nicolae Florentin Muscă, în timp ce în cazurile celor două decese, individul a lăsat în casă probe, care, prin mijloace ştiinţifice, vor arăta cert că el este autorul. În privinţa faptelor din toamna anului trecut, modul de operare şi semnalmentele oferite de victime duc spre acelaşi autor, de altfel existând posibilitatea să mai existe şi alte tentative, comise tot de acest violator în serie.

Eliberat din închisoare înainte de vreme pentru bună purtare, liber luni întregi şi prins abia după ce tentativele sale de viol s-au transformat în atacuri ucigaşe, de o violenţă extremă, toate sunt realităţi care creează revoltă în acest caz, singura uşurare fiind că individul a ajuns după gratii şi, în mod normal, nu ar mai trebui să mai fie vreodată în libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tentative de viol „marca” Muscă, încă din toamna anului trecut.
 Vizualizări articol: 4901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.54/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 13 voturi
Tentative de viol „marca” Muscă, încă din toamna anului trecut4.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Poftele bolnave" trimis de
(14 iun 2010, 11:57:45
Io zic ca un jurnalist se evidentiaza prin creativitatea si diversitatea expresiilor folosite. Expresia "pofte bolnave" este folosita atat de des in articolele d-voastra despre violuri ca a inceput sa ma enerveze. Daca nu ma credeti, tatati in google urmatorul text: "poftele bolnave" site:monitorulsv.ro si o sa va convingeti de frecventa utilizarii acestei expresii. Nu zic ca ar trebui sa aveti puterea de exprimare a CTPului dar parca as cere ceva mai multa diversitate in exprimare. Stiu stiu, tara arde si baba se piaptanalaughing))
2.   Corect mr.h2so4... trimis de
(14 iun 2010, 19:01:44
...dar ce ai remarcat in leg. cu "pofte bolnave"m-ai rimis cu ideea ca,cam aceleasi pofte bolnave au si doctorii,popii samd care numai din spaga stiu trai respectiv mai nou vor si padurile deci cred ca-mi dai dreptate numai ca aici sint boli incurabile care mai nou si le expun public la intrarea in biserici(ca in spital fara preacuviosul plic nu esti bagat in seama) si sper ca reporterii acestui ziar local sa se autosesizeze poate ne vor mai scrie cum merge treaba si sa avem art. de calitate si nu de cantitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei