Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iun 2010 - Anul XV, nr. 137 (4428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Eveniment

Demonstraţii de forţă şi îndemânare, la Festivalul Tăietorilor de Lemne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un duel inedit, cu drujbe şi topoare, a avut loc sâmbătă, în parcarea centrului comercial Iulius Mall Suceava, când silvicultori şi tăietori de lemne din trei judeţe s-au întrecut în a “ciopârţi” cât mai repede buşteni groşi cât talia unui om.

Festivalul Tăietorilor de Lemne a debutat de la ora 11.00, în ciuda soarelui nemilos şi a temperaturilor de aproximativ 35 de grade, concurenţii înfruntându-se în probe care cer din partea lor atât forţă cât şi iscusinţă.

Cei 18 concurenţi au avut de trecut trei probe de foc - tăierea a zece discuri de 5 cm cu tăieturi succesive de sus în jos şi de jos în sus, tăietura în diagonală în unghi de 45 grade pe lungimea de 50 cm şi apoi tăierea unui buştean cu toporul, totul contra cronometru.

Sucevenii s-au dovedit a fi cei mai pricepuţi lumberjacks (tăietori de lemne), adjudecându-şi primele şase locuri ale concursului.

Astfel, locul 1 a fost obţinut de Ionel Popescu, din Putna, locul 2 de Petru Oblezniuc – Câmpulung Moldovenesc (Liceul Silvic), locul 3 Costachi Hriţcan – Broşteni, locul 4 Vasile Dolhăscu – Frumosu, locul 5 Laurenţiu Cuciureanu – Câmpulung Moldovenesc şi locul 6 Mihai Cimpoieş – Broşteni.

 

Selecţii pentru o echipă de lumberjack a Sucevei

Festivalul Tăietorilor de Lemne a fost organizat de Iulius Mall Suceava în colaborare cu Bricostore şi Club Sportiv Nord Arena, în vreme ce echipamentele de protecţie şi uneltele de tăiere a lemnului au fost oferite de firma Terrasilva4all, Direcţia Silvică Suceava şi Consiliul Judeţean au sprijinit acţiunea cu materialul lemnos şi financiar, în vreme ce premiile, utilaje de uz silvic, au fost oferite de Bricostore.

“Acest Festival al Tăietorilor de Lemne pune bazele unei competiţii care sperăm să devină o tradiţie la Suceava. Următorul concurs de acest gen va fi pe 3 iulie, la Putna, în cadrul Festivalului <Ştefan cel Mare în Ţara Fagilor>, care va fi prima etapă dintr-un concurs judeţean ce va fi continuat la Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni şi Suceava. Câştigătorii vor fi selectaţi pentru a face parte din echipa care va reprezenta judeţul Suceava în concursuri la nivel naţional şi internaţional”, a precizat preşedintele Clubului Sportiv Nord Arena, Mircea Franciuc.

 

Concurs de skandenberg jurizat de Radu Valahu

Comentatorul evenimentului a fost puternicul şi spiritualul Radu Valahu, care i-a provocat atât pe spectatori cât şi pe concurenţi să îşi demonstreze forţa la skandenberg împotriva lui.

Unii au răspuns provocării sale, măsurându-şi forţa braţelor cu Valahu, care l-a provocat pe cvadruplul campion mondial la skanderberg Ion Oncescu şi a reuşit să obţină un scor de 2 la 4.

Cum alţi doritori nu s-au mai arătat, în pauzele dintre probele de tăiere a lemnelor, concurenţii s-au înscris şi la un concurs de skandenberg, pe care Radu Valahu, poreclit şi “Popey”, s-a mulţumit să-l arbitreze.

Câştigătorii concursului de forţă a braţelor au fost Florin Andrei – Suceava, Daniel Hurmuz – Suceava şi Daniel Cantia – Iaşi.

La urmă, concurenţii Festivalului Tăietorilor de Lemne s-au împărţit în două echipe, de o parte şi de alta a unei frânghii groase, încercând să îi destabilizeze pe cei aflaţi de cealaltă parte, astfel fiind încheiată o competiţie antrenantă şi distractivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demonstraţii de forţă şi îndemânare, la Festivalul Tăietorilor de Lemne.
 Vizualizări articol: 1700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Demonstraţii de forţă şi îndemânare, la Festivalul Tăietorilor de Lemne4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei