Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iun 2010 - Anul XV, nr. 137 (4428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examene

Absolvenţii de liceu intră în „focul” probelor scrise din cadrul bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni au intrat în vacanţă cu situaţia şcolară încheiată şi pe cei mai mulţi dintre ei îi aşteaptă o vacanţă lungă de trei luni de zile. Pe elevii de clasa a opta îi aşteaptă emoţiile admiterii computerizate la liceu, iar cei care tocmai au absolvit liceul vor trece prin emoţii şi mai mari, odată cu începerea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat.

Astfel, prima probă scrisă debutează de azi în două săptămâni, pe 28 iunie, cu examenul la limba şi literatura română. Pe 30 iunie, absolvenţii de liceu vor susţine cea de-a doua probă scrisă, la disciplina obligatorie a profilului, iar pe 2 iulie, candidaţii vor da ultima testare scrisă din cadrul bacalaureatului, la o altă disciplină, la alegere, din aria curriculară a profilului. Pe 4 iulie vor fi afişate primele rezultate, tot atunci elevii putând depune şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, se vor afişa patru zile mai târziu, pe 8 iulie.

Candidaţii care nu vor reuşi să treacă bacalaureatul din prima sesiune mai au o şansă în toamnă, când, începând cu 23 august şi până pe 9 septembrie, Ministerul Educaţiei va organiza cea de-a două sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. Aproape 7.000 de candidaţi din judeţul Suceava vor susţine examenul de bacalaureat în acest an şcolar. 6.678 de candidaţi înscrişi la bacalaureat sunt din promoţia curentă, iar 75 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare, absolvenţi care fie nu au dat bacalaureatul, fie au picat examenul.

Începând cu acest an şcolar, bacalaureatul se organizează în două etape. În prima fază, pe parcursul clasei a XII-a, liceenii suceveni din ultimul an au susţinut oral competenţele de comunicare la limba română. Tot în timpul ultimului an de liceu au susţinut două probe de verificare a cunoştinţelor de folosire a computerului şi de limbi moderne.

Toate aceste evaluări din timpul anului şcolar nu s-au notat, dar au fost obligatorii, iar elevii au primit câte un certificat de competenţă (calificativ).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenţii de liceu intră în „focul” probelor scrise din cadrul bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Absolvenţii de liceu intră în „focul” probelor scrise din cadrul bacalaureatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei