Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mai 2010 - Anul XV, nr. 106 (4397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drumeţii

Salvamontiştii recomandă dotarea cu GPS pentru offroad şi mountain bike

Serviciul Public Salvamont al judeţului Suceava ne-a informat că stratul de zăpadă se menţine încă în masivul Călimani, precum şi pe alocuri pe Giumalău, pe traseul  Poliţa Caprelor – Cabana Giumalău ( marcaj cruce roşie) şi pe cel marcat cu bandă roşie, în zona limită a  pădurii spre gol alpin, prin jnepeniş. Potrivit precizărilor salvamontiştilor, vremea se anunţă nefavorabilă,  uneori cu ceaţă, ploi, vânt, chiar şi descărcări electrice. “Recomandăm abordarea traseelor cât mai matinal posibil, ca să se poată ajunge la destinaţie pe timp de zi, să se anunţe serviciile salvamont despre traseul abordat, în cazul grupurilor mari sau al celor care sunt începători în drumeţii montane. Este important a nu se consuma băuturi alcoolice pe perioada drumeţiei. Este necesar încă echipamentul de iarnă pentru masivul Călimani şi este indicat a se avea, în plus, piolet, colţari, precum şi echipament de bivuac. În caz că în acest sfârşit de săptămână vor fi perioade de vreme frumoasă, menţionăm că traseele de escaladă din masivul Rarău pot fi abordate de către iubitorii de escaladă. Se pot primi informaţii despre trasee la Baza salvamont din masivul Rarău. Pentru iubitorii de offroad şi mountain bike în Obcinele Bucovinei, recomandăm acestora să fie echipaţi cu aparate GPS şi să abordeze traseele devreme. Pentru orice informaţii pot fi apelate numerele de telefon 0745/313052  şi  0salvamont”, ne-a precizat şeful salvamontiştilor suceveni, Voicu Raia.

În ce priveşte accesul auto în zona montană, aceeaşi sursă a mai arătat că este posibil, pentru masivul Rarău, pe traseele Izvorul Alb - Cabana Rarău, în totalitate, pentru autovehicule 4X4,  Pojorâta  - Rarău (unde există  mult noroi, deoarece se lucrează la drum) şi Chiril – Cabana Rarău ( în totalitate, cu excepţia autocarelor). În masivul Giumalău pot fi urcaţi cu mijloace auto doar primii cinci km ai traseului Pârâul Rusca – Cabana Giumalău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvamontiştii recomandă dotarea cu GPS pentru offroad şi mountain bike.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Salvamontiştii recomandă dotarea cu GPS pentru offroad şi mountain bike5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei