Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2010 - Anul XV, nr. 61 (4352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alarme false

Pompierii, puşi pe drumuri degeaba, din cauza panicii celor care sună la 112

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunţă un accident rutier cu victime, însă în realitate este vorba doar de o tamponare, ori cer ajutor pentru un incendiu de proporţii care se dovedeşte a fi doar un foc de paie. Sunt situaţii care au loc aproape zilnic în judeţ, apelurile de urgenţă la 112 ducând imediat la mobilizarea echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Poliţiei ori Salvării, nevoite astfel să bată drumul fără nici un rost, deşi uneori ar fi nevoie de ele în altă parte.

 

Un ultim caz de acest gen s-a petrecut chiar vineri, când un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat un accident rutier cu o victimă pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava. Conform procedurilor, ISU Suceava a trimis la faţa locului un echipaj de „Descarcerare” şi o Salvare, de asemenea spre accident plecând şi o maşină a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava. Totodată, fiind vorba de un accident rutier, a fost sesizat şi Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, un echipaj de la „Circulaţie” ajungând şi el pe strada Gheorghe Doja.

Până la urmă nu a fost nevoie de intervenţia nimănui, fiind vorba doar de o coliziune faţă-spate între două maşini, fără ca cineva să necesite transportarea la spital.

De altfel, acest tip de apeluri creează şi cele mai multe probleme de acest gen, de multe ori persoanele implicate în evenimente rutiere ori martorii relatând, la 112, consecinţe mult mai grave decât în realitate.

 

Au plecat la o explozie şi au găsit un mic incendiu

Şi în privinţa incendiilor, multe apeluri descriu situaţii care sunt departe de realitate. Săptămâna trecută, de exemplu, un apel de urgenţă a anunţat o explozie la o locuinţă din cartierul Iţcani al municipiului Suceava.

În realitate, proprietarul aprinsese cu o flacără, din greşeală, nişte materiale textile şi bucăţi de hârtie, pe care tot el le-a stins. În timp ce striga după ajutor, un vecin a sunat imediat la 112, anunţând că în locuinţa vecinului s-a produs o explozie.

În alte situaţii, incendiile anunţate nu sunt decât arderi de funingine în coşurile de fum, de cele mai multe ori stinse de proprietari, înainte de sosirea pompierilor.

 

Cele mai multe apeluri neîntemeiate pleacă de la panică

„În cele mai multe cazuri de acest gen, totul se întâmplă din cauza panicii. Oamenii se sperie şi ne cer ajutorul, iar noi trebuie să ne facem datoria şi să plecăm imediat spre locul în care a fost sesizată situaţia de urgenţă”, ne-a declarat căpitanul Dan Baltaru, de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Suceava. El e explicat că apelul este verificat apoi la câteva minute distanţă.  

„Trimitem echipajul, aşteptăm ca cel care a sunat să se mai liniştească puţin, şi apoi reluăm legătura cu el, pentru a vedea cum au mai evoluat lucrurile. Des se întâmplă ca la al doilea apel să ni se spună că problema nu este atât de gravă ori deja s-a rezolvat şi să chemăm înapoi echipajele de pe traseu”, a explicat căpitanul.  

Conform procedurilor, atunci când este anunţat un accident rutier, ISU Suceava trimite la faţa locului două echipaje (cel de Descarcerare şi Salvarea), la care se alătură o altă Salvare, cu medic, de la Serviciul de Ambulanţă.   

În cazul unui incendiu, din curtea ISU Suceava pleacă una sau două autospeciale de stingere a focului, funcţie de complexitatea cazului, plus o Salvare, dacă există şi o victimă.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii, puşi pe drumuri degeaba, din cauza panicii celor care sună la 112.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pompierii, puşi pe drumuri degeaba, din cauza panicii celor care sună la 1121.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei