Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2010 - Anul XV, nr. 49 (4340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Dispensarul de la Bălăceana a fost modernizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dispensarul din comuna Bălăceana, aflat într-o stare avansată de degradare, a reuşit să-şi păstreze autorizaţia de funcţionare şi în 2010 prin implementarea unui proiect care a presupus reabilitarea şi dotarea unităţii sanitare. După finalizarea unei investiţii de 10.000 de dolari, suportată de o companie petrolieră multinaţională, la care s-au mai adăugat 1.500 lei de la bugetul local, dispensarul din Bălăceana a fost inaugurat săptămâna trecută, într-un cadru festiv.

„Comuna noastră are posibilităţi materiale restrânse pentru a se dezvolta la nivelul cerinţelor, de aceea urmărim cât putem orice posibilitate de a îmbunătăţi calitatea vieţii. Noi aveam şi alte domenii deficitare, dar ne-am gândit prima oară la ce este mai important pentru oameni. Dispensarul trebuia renovat neapărat, fiindcă altfel riscam să nu mai primim autorizaţie sanitară în 2010. La selectarea temei proiectului am avut în vedere faptul că Bălăceana este o comună cu mulţi oameni în vârstă, care au probleme de sănătate”, a declarat Constantin Todiraş, viceprimarul comunei Bălăceana, care a ţinut să precizeze că proiectul nu s-ar fi realizat fără sprijinul localnicilor, care au contribuit fie cu mâna de lucru, fie cu mijloace de transport.

 

Localitate cu circa 2.000 de locuitori, din care jumătate sunt asiguraţi

Construit în anul 1948, dispensarul medical din comuna Bălăceana are o suprafaţă de 80 metri pătraţi, care includ acum o sală de aşteptare, un cabinet de consultaţii, o sală de tratament şi un grup sanitar. Implementarea proiectului a permis izolarea termică a clădirii, montarea de uşi şi geamuri termopan, înlocuirea duşumelelor, consolidarea pereţilor şi a tavanului, amenajarea camerelor cu gresie şi faianţă, montarea unui boiler cu apă caldă şi a unei instalaţii auxiliare pentru apă rece.

În paralel cu lucrările de reabilitare s-a realizat şi dotarea unităţii cu piese de mobilier (pat pentru consultaţii şi masă ginecologică, fişet pentru păstrarea dosarelor pacienţilor, paravan medical, dulap pentru depozitarea medicamentelor, scaune şi birouri) şi instrumentar medical (truse de urgenţă pentru deplasările în teren, sterilizator, frigider pentru păstrarea medicamentelor, cântare pentru sugari şi adulţi).

“Satele au avut întotdeauna o bază materială precară şi nimeni nu s-a gândit la ele. Felicit autorităţile locale pentru că s-au implicat, pentru că au avut iniţiativă şi au reuşit să câştige acest proiect”, a spus şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, prezent la inaugurare.

Comuna Bălăceana numără aproape 2.000 de locuitori, dintre care circa 1.000 sunt asiguraţi.

De menţionat că printr-un proiect similar se realizează şi modernizarea dispensarului de la Bosanci, unde lucrările vor fi gata luna aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispensarul de la Bălăceana a fost modernizat.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dispensarul de la Bălăceana a fost modernizat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei