Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2010 - Anul XV, nr. 49 (4340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificări

Firmele care facturează servicii către stat nu vor plăti TVA decât la încasarea banilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţii economici care facturează servicii către stat sau către primării sau Consilii Judeţene nu vor plăti Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) decât la încasarea banilor. Aceasta este o prevedere pe care senatorii vor să o includă în Codul Fiscal prin modificarea unui articol existent.

Senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei a declarat că Senatul a avansat iniţial Guvernului propunerea ca firmele care facturează un serviciu să achite TVA doar la plata acestuia, însă Ministerul Finanţelor a fost de acord ca regula să se aplice numai în cazul serviciilor prestate către stat sau către primării şi Consilii Judeţene, nu şi către agenţi economici privaţi. Potrivit lui Onofrei, iniţiativa senatorilor se va întoarce la comisia de specialitate în această săptămână pentru a fi ajustată.

„Este inechitabil ca cineva să plătească un serviciu pentru care nu a primit bani. Este normal ca măcar statul să fie serios în afacerea cu agenţii şi statul trebuie să-i sprijine şi nu să fie unul care pune încă o greutate pe umerii lor. Vrem nu vrem, în ultimii ani dificultăţile majore la unii agenţi vin din relaţia cu statul. Şi asta se încadrează în principiul enunţat de PD-L în campania electorală, principiul egalităţii părţilor, şi anume dacă statul mă obligă şi mă execută într-un anumit fel, aceeaşi posibilitate trebuie să o aibă şi agenţii economici faţă de stat. Cred că în felul acesta va fi un câştig pentru agenţii economici în această perioadă de criză şi în general tot timpul, pentru că nu e normal ca statul să comande fără să plătească, pentru că asta se cheamă un fel de ţeapă. Statul nu trebuie să fie ţepar”, a conchis Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele care facturează servicii către stat nu vor plăti TVA decât la încasarea banilor.
 Vizualizări articol: 1116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele care facturează servicii către stat nu vor plăti TVA decât la încasarea banilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei