Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2010 - Anul XV, nr. 49 (4340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Despăgubiri

Cinci ari de teren în zona Lanişte, cumpăraţi de Primăria Suceava cu 16.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a putea pune în aplicare planul urbanistic zonal pentru cartierul de locuinţe din zona Lanişte, la ieşirea din Suceava spre Botoşani, pe partea dreaptă, Primăria Suceava va plăti unei familii 66.402 lei despăgubiri, pentru un teren de 500 metri pătraţi.

Decizia, luată în ultima şedinţă de Consiliu Local, e motivată de necesitatea amenajării de drumuri de acces şi reţele de utilităţi în noul cartier.

„Din păcate, acolo s-a pus căruţa înaintea boilor, cum se spune, pentru că oamenii întâi au construit locuinţe, au cumpărat terenuri pentru locuinţe, fără să ţină cont că nu există PUZ pentru acea zonă şi fără să lase loc pentru drumuri de acces. Practic, acum, sunt case construite în şir, care, dacă ar construi şi cei de pe terenurile alăturate, ar rămâne fără nici un acces la stradă şi fără posibilitatea de a ajunge acolo pompierii ori Salvarea”, a declarat primarul Ion Lungu, care vrea să găsească o modalitate de a da şi celorlalţi proprietari de teren posibilitatea de a construi în acea zonă.

Problema drumurilor de acces din zona Lanişte este veche de aproximativ şase ani, de când celorlalţi proprietari de teren nu li s-a mai permis să construiască ceva acolo până nu alcătuiesc un PUZ al zonei şi nu îşi stabilesc căile de acces.

Cum nici unul din aceste lucruri nu s-a întâmplat, fiind vorba de numeroşi proprietari, care nu s-au pus de acord asupra acestor aspecte, municipalitatea a realizat anul trecut PUZ-ul zonei Lanişte, dar s-a lovit de refuzul proprietarilor de a ceda teren pentru a li se amenaja căi de acces.

Un prim pas pentru deblocarea acestei situaţii ciudate, în care zeci de familii care vor să-şi construiască o casă acolo nu au cum face asta, pentru că terenurile au fost parcelate şi vândute strict ca locuri de casă, este acordarea acestei despăgubiri, de aproximativ 16.000 de euro, unei familii al cărei teren urmează a fi străbătut aproape în întregime de străzi şi reţele de utilităţi pentru noul cartier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci ari de teren în zona Lanişte, cumpăraţi de Primăria Suceava cu 16.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Cinci ari de teren în zona Lanişte, cumpăraţi de Primăria Suceava cu 16.000 de euro3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei