Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 feb 2010 - Anul XV, nr. 41 (4332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol latent

Gheaţă de peste jumătate de metru pe râul Bistriţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gheaţa formată pe Bistriţa provoacă insomnii printre oamenii care locuiesc în satele de pe cele două maluri ale râului. Încălzirea vremii şi ploile care se preconizează pentru zilele următoare pot provoca inundaţii dintre cele mai grave. Asta şi pentru că gheaţa formată are în anumite locuri peste jumătate de metru grosime, iar topirea bruscă ar putea crea blocaje naturale cu consecinţe devastatoare asupra zonelor limitrofe albiei râului Bistriţa.

Specialiştii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava spun că, deocamdată, riscurile sunt destul de mici, dar că situaţia este monitorizată permanent pentru nu apărea surprize neplăcute.

„Dacă vom avea temperaturi de peste 7 grade Celsius şi ploi care să atingă 5-10 l/mp va fi, într-adevăr, o problemă serioasă. Sperăm să nu se ajungă la aşa ceva, iar topirea gheţurilor să fie lentă”, a declarat Cristian Ruxandari, purtătorul de cuvânt al SGA Suceava.

Potrivit acestuia, pe râul Bistriţa sunt poduri de gheaţă pe aproape tot parcursul din judeţul Suceava. Excepţie fac mai multe zone, unde se înregistrează aglomerări de gheaţă şi năboi, dar şi ochiuri deschise.

Pe aceste porţiuni, straturile de gheaţă au grosimi variabile, ajungând chiar şi la 55 de cm. Zonele cu aglomerări de gheaţă, năboi şi ochiuri deschise sunt Argestru – Dorna Arini, pe o porţiune de 8,2 km, Ortoaia – Pod Rusca, pe 3 km, şi Holda – Pod Broşteni, pe 4 km lungime.

„Nu sunt depăşite cotele de atenţie, dar monitorizarea se face 24 de ore din 24 pentru a putea interveni în caz de necesitate”, a adăugat Cristian Ruxandari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheaţă de peste jumătate de metru pe râul Bistriţa.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheaţă de peste jumătate de metru pe râul Bistriţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei