Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Obligaţie

Apartamentele, obligatoriu intabulate pentru a intra în reabilitare termică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Obligaţiile proprietarilor care doresc să-şi reabiliteze termic locuinţele includ acum şi intabularea obligatorie a apartamentelor. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că legislaţia privind construcţiile s-a modificat şi, pentru refacerea unei faţade de bloc, sunt necesare autorizaţie de construcţie şi certificat de urbanism, iar printre documentele necesare obţinerii autorizaţiei se numără şi intabularea apartamentelor, ca dovadă a proprietăţii.
„Din păcate, legea a fost defectuoasă, până acum nu era obligatoriu să vină la primărie să scoată autorizaţie de construcţie şi certificat de urbanism pentru a face faţada la bloc, la lucrările de reabilitare termică. Între timp, legea s-a modificat şi vom fi foarte stricţi în a da aceste autorizaţii”, a declarat Lungu.
Acesta a spus că a informat deja prin adrese asociaţiile de proprietari că aceste lucrări nu se mai pot face fără autorizaţie, deci preşedintele asociaţiei, ca reprezentat legal al proprietarilor de apartamente, trebuie să prezinte cerere pentru eliberarea certificatului de urbanism, decizia comitetului executiv al asociaţiei de proprietari privind aprobarea reabilitării termice, tabelul nominal cu acordul proprietarilor pentru executarea lucrărilor de reabilitare, împuternicirea persoanei care va reprezenta proprietarii în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie şi situaţia cadastrală a imobilului.

 

Certificatul energetic va fi introdus probabil din 30 martie

„Intabularea este obligatorie, pentru că aşa se face dovada proprietăţii. Toate lucrările de reabilitare termică se vor face prin intermediul preşedintelui asociaţiei de proprietari, nu vom scăpa acest lucru din mână, indiferent dacă se lucrează în regim privat sau prin proiectul guvernamental. Comisia tehnică de urbanism va stabili strategii pe zone, pe cvartaluri de blocuri, să nu ne trezim cu un haos în municipiu. Blocurile comuniste nicăieri nu sunt frumoase, toate sunt cenuşii şi respingătoare şi cred că este ultimul tren pentru faţada blocurilor. Vom fi foarte exigenţi, pentru că avem şansa de a schimba ambientul respingător al blocurilor cenuşii”, a afirmat Lungu.
Izolarea termică a unui apartament presupune căptuşirea pereţilor cu polistiren şi montarea de tâmplărie termoizolantă, ceea ce poate reduce consumul de energie cu până la 50%, din care 30 la sută doar din calitatea geamului şi a tâmplăriei.
Majoritatea apartamentelor vechi se înscriu în clasa energetică D, iar programul de reabilitare termică ar trebui să le aducă în clasa energetică A sau B.
La lansarea programului guvernamental de reabilitare termică a locuinţelor, anul trecut, unul dintre obiective era eliberarea unui certificat energetic care atestă clasa din care face parte locuinţa. Ieri, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Ioan Andreica a declarat că certificatele energetice vor fi introduse probabil de la 30 martie, precizând că instituţia va propune ca pentru blocurile reabilitate termic să nu fie necesară eliberarea unui astfel de document.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apartamentele, obligatoriu intabulate pentru a intra în reabilitare termică.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Apartamentele, obligatoriu intabulate pentru a intra în reabilitare termică1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungu ne uraste? trimis de
(18 feb 2010, 12:15:41
Nu stiu ce a patit omul asta de s-a suparat pe suceveni precum calul pe caruta. Mai intai a scos autobuzele gratuite la Mall, acum ne pune bete in roate celor care vrem sa ne izolam blocul. A inebunit lupul. Omul asta se bucura cand ne pune cate o piedica din asta. Eu speram ca in vara asta sa izolez apartamentul dar acum daca trebuie intabulat ma las pagubas. Probabil Lungu se va bucura daca nu-mi izolez pentru ca voi consuma mai multa caldura si voi plati mai multe facturi la primarie.
2.   Normal trimis de
(18 feb 2010, 16:59:25
Intabularea inseamna plata unor taxe....:)
3.   Taxe trimis de
(19 feb 2010, 00:29:21
am izolat in toamna un apartament cu 64 mp in exterior cu 2500 lei, mai putin decat ar fi fost prin oferta publica. Poliestiren de 10, tencuiala decorativa, eu si un meserias. banuiesc ca in noile conditii ajunge vreo 4000 lei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei