Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Caz disperat

Riscă să fie luaţi de lângă părinţi, din cauza sărăciei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru copii minori din Dolhasca, cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani, riscă să fie luaţi de lângă părinţi, din cauza sărăciei. Copiii, împreună cu părinţii, trăiesc în condiţii greu de imaginat, într-o locuinţă insalubră, care are în loc de geamuri folii de plastic sparte. Locuinţa nu are energie electrică. Vecinii acestei familii au sesizat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, după ce i-au găsit pe cei patru minori singuri în casa, înfriguraţi şi flămânzi.
Copiii mai mărişori au povestit că părinţii sunt plecaţi la cimitir, la o pomană, pentru a le aduce ceva de mâncare. Din păcate, părinţii s-au întors acasă abia a doua zi. „Fiind sesizată instituţia noastră, ne-am deplasat luni la domiciliul acestora, din Dolhasca, unde am constatat că aceşti copii sunt foarte ataşaţi de ambii părinţi, dar condiţiile de locuit sunt total improprii. Locuinţa nu este branşată la reţeaua de energie electrică, geamurile sunt acoperite cu folie spartă, iar temperatura din casă nu permite ca aceşti copii să mai locuiască acolo”, a declarat Daniela Creţu, şef Serviciu Urgenţe Suceava.

 

Este nevoie de sprijinul autorităţilor

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului le-au explicat părinţilor că cei patru copii trebuie luaţi din familie, pentru a fi internaţi într-un centru de protecţie a copilului. În locuinţa în care trăiesc acum, se află în situaţie de risc. Tatăl celor patru minori a fost extrem de afectat de propunerea reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială, motiv pentru care, la început, nu a fost de acord cu decizia autorităţilor. Pentru binele copiilor, bărbatul a fost convins să-şi lase copiii, însoţi de mama acestora, să stea o perioadă de timp internaţi în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă, din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Suceava.
„Pentru a evita separarea pe termen lung a celor patru copii de părinţii lor, care nu se fac vinovaţi decât de lipsa oricăror mijloace de trai, facem un apel către toţi oamenii de bine, autorităţi locale, liderii romilor, care ar putea să le dea o mână de ajutor, să ajute această familie, pentru a locui din nou împreună”, a completat Daniela Creţu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Riscă să fie luaţi de lângă părinţi, din cauza sărăciei.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Riscă să fie luaţi de lângă părinţi, din cauza sărăciei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei