Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Controale blitz

Flutur descoperă nereguli la şcolile speciale din subordinea Consiliului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şcolile speciale din Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Bivolărie aflate în subordinea Consiliului Judeţean au fost supuse în aceste zile unor verificări cu privire la modul în care s-au întocmit dosarele pentru şcolarizarea copiilor cu probleme.
Acţiunea a fost ordonată de şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, care a numit în acest sens o comisie condusă de Daniel Rusu, director în cadrul Consiliului Judeţean. Flutur a declarat ieri că au fost verificate 1.800 de dosare, constatându-se mai multe nereguli.
„Mai întâi 83 de elevi nu aveau justificare şi dosare completate pentru a fi în aceste case de copii, 14 nu aveau deloc hotărâri de la comisia de protecţia copilului şi certificatele de expertiză şi orientare şcolară, iar la 68 de elevi hotărârile comisiei erau expirate”, a arătat şeful administraţiei judeţene.

 

„Comisiile de evaluare lucrează superficial”

Probleme s-au găsit şi la comisiile de evaluare continuă care funcţionează în cadrul fiecărei şcoli speciale, comisii care au scopul de a-i monitoriza pe copii, iar atunci când aceştia întrunesc condiţiile, de a-i reintegra în familii şi în şcolile normale. Flutur a spus că majoritatea acestor comisii lucrează superficial, neexistând un interes pentru a reintegra copiii în familii şi în şcolile normale. Preşedintele Consiliului Judeţean crede că unele şcoli speciale au interesul de a face norma şcolară chiar dacă unii copiii sunt recuperaţi.
„Această situaţie mă face să aprofundez verificările, în special la comisia care emite certificatele de expertiză şi orientare şcolară, să vedem cum se emit aceste certificate. Pe de o parte nu am vrea ca în judeţ să fie copii care trebuiesc instituţionalizaţi şi nu mai avem locuri, iar pe de altă parte să avem copii care sunt la şcolile speciale, dar care pot să fie într-o şcoală normală. La Rădăuţi, la Şcoala Sf. Stelian, de exemplu, am găsit foarte puţini copii, patru sau cinci într-o clasă. Am făcut şi eu vizite blitz, să văd cu ce se ocupă salariaţii mei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului”, a spus Flutur.
Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că aşteaptă raportul final de la comisia care a efectuat verificările la cele şase şcoli speciale din judeţ, în baza căruia va dispune o serie de măsuri administrative.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur descoperă nereguli la şcolile speciale din subordinea Consiliului Judeţean.
 Vizualizări articol: 1573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur descoperă nereguli la şcolile speciale din subordinea Consiliului Judeţean2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(12 feb 2010, 11:58:52
Nu cumva sunt directoti PSD sau PNL la acele unitati? Am convingerea ca da. Punem pariu ca atunci cand va fi gata RAPORTUL o sa fie dati afara directorii respectivi? Iar daca nu o sa-i dea afara din prima, sigur o sa-i mai calce, o sa se mimeze un asa zis control, o sa li se gaseasca bube inchipuite si tot vor fi dati afara - ca asa-i in tenis. Dami-o mie, nati-o tie, ma refer evident la functiile politice. Astept sa reveniti cu articol cand o sa se prezinte raportul.
2.   Dulce razbunare... trimis de
(12 feb 2010, 12:12:56
uite si aici isi baga boticul fluturasul....priceput e omul ast...
3.   Logic trimis de
(12 feb 2010, 12:54:50
Foame mare. Au tocat in campanie o gramada de bani trebuie sa-i recupereze cumva, nu? Cum? Simplu.Schimb tot la deconcentrate. Pun taranii mei care cotizeaza sau care lipesc afise (desi nu au nicio treaba majoritatea) si le zic clar cine castiga licitatii sau supraevaluez lucrari. Mai e si metoda reevaluarii licitatiei, adica, am licitat 100.000 euro, dar constat probleme diferite in timpul efectuarii lucrarii si cer reevaluare. Ajung la 500.000 euro in functie de cu cat cotizez. Vezi modelul Ritzi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei