Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Finanţare

CJ va aloca 100 de milioane de lei pentru proiectele de dezvoltare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consiliul Judeţean Suceava va aloca, în cursul acestui an, aproximativ 100 de milioane de lei (1.000 de miliarde de lei vechi) pentru cofinanţarea unor proiecte europene şi pentru susţinerea unor proiecte de interes judeţean. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că priorităţile acestei instituţii pentru anul 2010 sunt legate de continuarea proiectelor cu finanţare europeană începute deja, precum şi promovarea altora noi.
„În primul rând este vorba despre cofinanţările pe fonduri europene sau avansurile pe care Consiliul Judeţean le dă pentru proiectele de dezvoltare. Din acest motiv o bună parte din banii pe anul acesta vor fi alocaţi pentru asta. Suceava este unul dintre judeţele care are foarte multe proiecte europene şi nouă ne trebuie un management zilnic al lichidităţilor de care dispunem, astfel încât să nu intrăm în gol de casă”, a spus Flutur.
El a arătat că, din cele 100 de milioane de lei, o sumă de 80 de milioane de lei va fi folosită pentru începerea construcţiei primei celule a gropii ecologice din comuna Moara. Gheorghe Flutur a precizat că investiţia va fi demarată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Suceava, urmând ca banii să fie recuperaţi după obţinerea finanţării europene pentru proiectul de management al deşeurilor din judeţ.



Două milioane de lei pentru Spitalul Judeţean

Şeful administraţiei judeţene a mai adăugat că şi anul acesta vor fi alocate fonduri pentru cofinanţarea proiectelor aprobate prin Programul Operaţional Regional pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene, Salcea - Vereşti - Roşcani, Dărmăneşti - Calafindeşti - Siret, Dolhasca - Probota, Vatra Dornei – Panaci şi Pojorâta – Rarău, la care s-ar mai putea adăuga şi drumul Gura Humorului – Suceviţa.
Flutur a mai declarat că îşi doreşte ca anul acesta CJ Suceava să obţină şi finanţarea a cel puţin două sau trei proiecte prin Programul Operaţional Comun, care vizează modernizarea unor drumuri ce fac legătura cu Ucraina.
Nu în ultimul rând, el a spus că pe lângă fondurile care vor fi alocate pentru cofinanţarea proiectelor europene, CJ Suceava va finanţa cu două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, inclusiv clădirile Spitalului Vechi.
„Trebuie să recunosc că alocările de fonduri pentru groapa de gunoi îmi iau din banii pe care i-aş fi putut cheltui pe drumuri. Cu toate acestea, trebuie să alocăm de urgenţă banii pentru groapa de gunoi, dacă nu vrem ca deşeurile din Suceava, Fălticeni şi alte localităţi să fie transportate pe zeci de kilometri în alte judeţe. Şi vreau să spun că eu nu renunţ la proiecte, pentru că acum este momentul. Aş face şi un credit, numai să nu pierdem oportunitatea pentru nişte lucruri care trebuie rezolvate anul acesta. Marile proiecte acum sunt, în perioada 2010 – 2012, iar România şi Suceava au de investit foarte mult pe infrastructură”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ va aloca 100 de milioane de lei pentru proiectele de dezvoltare.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
CJ va aloca 100 de milioane de lei pentru proiectele de dezvoltare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(12 feb 2010, 15:50:28
Conform regulii de aur turismul se face cu avionul, nu vor fi bani pentru drumuri.
Cei care mergeti cu masina personala, va dau un sfat, luati-va masina de servici!

A-nceput de ieri s-apara
Cate-o groapa de ***.
Vremea s-a mai imbunat,
Strazile-au ramas prin tara
Ca la sat.

Sunt transee, nu sosele
Nu poti circula deloc
Caci sunt gropi din loc in loc
Mari cat sa-l ascunzi in ele
Si pe Boc.

Si cand ploua toate-au apa
Nu se vede, dar precis
Ca se-ascunde un abis
Cam in ori-si-ce baltoaca
E de vis

Nu soferii sunt miopi
Cand conduc.Ci trebui spus,
C-au o mare vina-n plus:
Si sunt "prosti de dau in gropi"
Cei de sus.

Zici ca merg pe-alta planeta
Avem gropi ca-n cimitir
Nu le treci nici dac-ai TIR.
Si voi vreti rovinieta?
Hai sictir !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei