Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2010 - Anul XV, nr. 26 (4317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În tot judeţul

Râul Bistriţa, o imensă aglomerare de sloiuri de gheaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gerul puternic resimţit în judeţ în ultima perioadă a transformat cea mai mare parte a râului Bistriţa într-o mare aglomerare de sloiuri de gheaţă, care, în condiţiile unei nedorite evoluţii proaste a vremii, pot provoca mari probleme.
Specialiştii de la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Suceava informează că trei tronsoane sunt monitorizate în mod deosebit, aici pericolul fiind mai mare.
În primul rând este vorba de aglomerarea de gheaţă şi năboi, în lungime de 8,8 kilometri, care pleacă din zona dispensarului din Dorna Arini şi ajunge până la Argestru, vestea bună în acest caz fiind că prin gheaţă s-a format şi un canal dezgheţat, care asigură o oarecare scurgere a apei.
De asemenea, bătăi de cap mai dă aglomerarea de gheaţă şi năboi care începe de la podul din centrul oraşului Broşteni şi se întinde, pe o porţiune de patru kilometri, până în satul Holda, la confluenţa râului Bistriţa cu pârâul Holda, şi tronsonul pod Rusca – Ortoaia, în comuna Dorna Arini, unde aglomerarea de gheţuri în alternanţă cu canal dezgheţat are trei kilometri.
În afara cestor zone, pe aproape tot râul Bistriţa predomină fenomenul de gheaţă la mal şi pod de gheaţă cu ochiuri, grosimea sloiurilor fiind între 10 şi 25 de centimetri.
„Echipajele formate din specialiştii noştri urmăresc în mod deosebit zonele cu aglomerări de gheţuri şi năboi, unde în cazul unor creşteri accentuate de temperatură însoţite de precipitaţii lichide putem asista la depăşiri ale cotelor de apărare locale”, a precizat inginerul Cristian Ruxandari, purtătorul de cuvânt al SGA Suceava.
În paralel, situaţia este monitorizată şi de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi pompieri de la Detaşamentul Vatra Dornei al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Râul Bistriţa, o imensă aglomerare de sloiuri de gheaţă.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Râul Bistriţa, o imensă aglomerare de sloiuri de gheaţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei