Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2010 - Anul XV, nr. 26 (4317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2009

Aproape 200 de suceveni, la detectorul de minciuni al poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 200 de suceveni au fost testaţi, în 2009, la detectorul de minciuni din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Potrivit statisticilor, în cursul anului trecut, la poligraful poliţiei judeţene s-au făcut nu mai puţin de 179 de expertize, fiind testate 198 de persoane.
Dintre acestea, 54 au fost prinse cu minciuna, iar 35 au recunoscut că au participat la comiterea unor infracţiuni.
Testările au fost efectuate în 88 de cazuri de furt, 29 de infracţiuni de loviri şi alte violenţe, 17 violuri, abuzuri sexuale şi incest, 16 vătămări corporale, 11 omoruri şi tentative de omor, şapte infracţiuni economice, şapte fapte cu violenţă împotriva avutului privat şi patru dispariţii.

 

Au recunoscut, după ce-au picat testul poligraf

Unul dintre cazurile rezolvate şi datorită poligrafului este cel din luna mai a anului trecut, atunci când un bărbat din Vultureşti, Gheorghe Bertea (53 de ani), şi-a omorât soţia, strângând-o de gât.
Iniţial, bărbatul a susţinut că nu are nici o legătură cu crima comisă asupra soţiei sale. După ce-a fost testat la poligraf şi a ieşit nesincer la răspunsurile date anchetatorilor, suspectul a recunoscut şi, fără prea multe remuşcări, a povestit cum şi-a strâns soţia de gât pentru că „avea gura prea mare”.
La detectorul de minciuni al poliţiei a ajuns şi un tânăr din comuna Dumbrăveni, Ilie Daniel Eminovici (29 de ani), suspect că ar fi violat o bătrână în vârstă de 82 de ani, iar, ulterior, a tâlhărit-o de 200 de lei.
La început, tânărul a negat cu vehemenţă că ar fi implicat în această poveste, explicându-le oamenilor legii că nu are cum să facă aşa ceva, cu atât mai mult cu cât e căsătorit şi de aproximativ trei luni a devenit tătic.
La poligraful poliţiei, însă, se arată în actul de sesizare a instanţei, tânărul a picat testul cu detectorul de minciuni, recunoscând într-un final că a violat-o pe bătrână.
La acuzaţia de tâlhărie, însă, Ilie Daniel Eminovici s-a declarat nevinovat, susţinând că bătrâna i-a dat cei 200 de lei de bunăvoie, fără a fi constrânsă.

 

Au luat pastile pentru a fenta detectorul

Poligraful din dotarea IPJ Suceava a fost dat în folosinţă în iunie 2006, iar până atunci poliţiştii suceveni erau nevoiţi să-i ducă pe suspecţi tocmai la Inspectoratele de Poliţie din Iaşi sau din Bacău.
Din 2006 şi până în prezent, au trecut pe la poligraf sute de suspecţi în tot felul de fapte.
Dintre indivizii care au ajuns pe scaunul poligrafului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, câţiva dintre ei au încercat să fenteze detectorul de minciuni, luând fel de fel de medicamente înainte de a fi testaţi.
Suspecţii au îngurgitat diferite pilule, de la extraveral la distonocalm sau coaxil, crezând că altfel vor da peste cap diagramele poligrafului, însă s-au înşelat.
„Orice tentativă de eludare a testului este observată în diagramele poligraf”, precizează specialistul de la poligraf, subinspectorul Adina Ciutac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de suceveni, la detectorul de minciuni al poliţiei.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Aproape 200 de suceveni, la detectorul de minciuni al poliţiei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei