Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2010 - Anul XV, nr. 26 (4317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Funcţionarii publici din judeţul Suceava nu vor intra în grevă de avertisment

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Funcţionarii publici din judeţul Suceava afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţiei (FNSA) nu vor declanşa greva de avertisment anunţată pentru astăzi. Asta în condiţiile în care conducerea FNSA a anunţat că 45.000 de funcţionari publici din întreaga ţară vor intra în grevă de avertisment pe o perioadă de două ore. Potrivit liderilor FNSA, greva de avertisment va fi urmată de o grevă generală pe termen nelimitat începând de pe data de 12 februarie a.c., în situaţia în care Guvernul nu va răspunde solicitărilor legate de creşterea salariilor mici şi de păstrarea locurilor de muncă.
De precizat că în judeţul Suceava la FNSA sunt afiliate Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Rădăuţi, Sindicatul „D.J. Bucovina” din cadrul Consiliului Judeţean, Sindicatul Lucrătorilor din Primăriile Comunale ale Judeţului Suceava, Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Municipiului Suceava şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Milişăuţi. Dintre acestea, doar funcţionarii din primăria Milişăuţi au anunţat că vor declanşa greva de avertisment. Preşedintele sindicatului din Primăria Milişăuţi, Irina Donisan, a precizat că cei 30 de membri ai sindicatului nu vor lucra pe o perioadă de două ore.

 

Fără greve de avertisment în Primăria Suceava

Greva de avertisment a funcţionarilor din administraţie, la nivel naţional, nu se va face simţită la Primăria Suceava, unde cei 420 de sindicalişti din cadrul Sindicatului Liber al Salariaţilor, afiliat Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, îşi vor vedea de treabă, la fel ca în orice altă zi.
Preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Suceava, Dorina Badea, întrebată dacă vor avea loc greve de avertisment, în cursul zilei de azi, a răspuns sec: „Noi nu!”. Fără alte explicaţii.
Conform preşedintelui executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, Romel Neagu, 44.000 de membri din totalul de 50.000 au semnat că sunt de acord cu declanşarea protestelor în administraţie.
Conform programului stabilit, în întreaga ţară, astăzi, de la 8.30 la 10.30, ar trebui să aibă loc o grevă de avertisment a funcţionarilor din administraţie, urmând ca pe 9 februarie să fie pichetate ministerele Muncii şi Internelor, pentru ca pe 12 februarie să intre în grevă generală pe termen nelimitat, dacă nu vor ajunge la un acord cu autorităţile.
Aceeaşi situaţie se repetă şi la celelalte sindicate afiliate la FNSA, liderii acestora precizând că nu vor intra în grevă de avertisment, fie pe motiv că nu au primit indicaţii de la liderii centrali, fie pentru că nu consideră că este momentul declanşării unor mijloace de protest. „Am vorbit cu toţi colegii mei şi mi-au spus că nu au făcut încă reîncadrările de personal. Aşteptăm să vedem ce iese în urma acestor reîncadrări şi, dacă vom avea motive, vom declanşa greva”, a declarat preşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Primăriile Comunale ale Judeţului Suceava, Ioan Ursan. Sindicatul condus de acesta are 200 de membri, din 17 primării sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funcţionarii publici din judeţul Suceava nu vor intra în grevă de avertisment.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Funcţionarii publici din judeţul Suceava nu vor intra în grevă de avertisment2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei