Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Concert

Valsuri, polci şi marşuri celebre, pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Publicul sucevean a aplaudat minute în şir orchestra Filarmonicii de Stat Botoşani, sub bagheta dirijorului spaniol Alfonso Saura, care a oferit joi seară, pe scena Casei de Cultură Suceava, un concert de foarte bună calitate.
Invitaţi speciali în spectacol au fost doi tineri artişti ai scenei lirice româneşti, soprana Nicoleta Chirilă şi tenorul Cosmin Marcovici, dar şi actriţa Valentina Fătu, de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” Bucureşti. Programul spectacolului a fost prezentat de Dana Bucătaru, actriţă a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani.

 

Muzică bună, public bun, dar puţin...

Dirijorul spaniol Alfonso Saura, „şcolit” la conservatoarele din Alicante şi Valencia, dar perfecţionat, mai apoi, în privinţa artei dirijorale, sub îndrumarea maestrului Constantin Bugeanu din Bucureşti, a venit la Suceava cu un repertoriu bine ales, cu uverturi, arii, polci foarte cunoscute de melomani.
„Vedetele” serii au fost creaţiile marilor compozitori Johann Strauss, Giuseppe Verdi, la care s-au adăugat pagini orchestrale celebre semnate de L. Delibes, R. Leoncavalo, Fr. Lehar, Fr. von Suppe, G. Puccini, J. Offenbach.
Momentele umoristice prezentate de actriţa Valentina Fătu au prins la public, mai ales că au fost oarecum adaptate la zilele noastre, dar şi la locurile pitoreşti din Bucovina. Chiar dacă în sala de spectacol au fost mai puţin de 300 de spectatori (un bilet a costat 25 de lei), aceştia nu au regretat că au participat la două ore de spectacol. Este o tradiţie ca, la început de an, orchestra Filarmonicii de Stat Botoşani să ofere sucevenilor un concert, cu invitaţi de seamă.

 

Solişti din Iaşi şi Braşov, pe aceeaşi scenă

Pentru prima dată pe scena suceveană, tenorul Cosmin Marcovici, de la Opera Română din Iaşi, este, după cum singur susţine, „îndrăgostit, deopotrivă, de operă şi de muzica rock”. După ce a studiat timp de opt ani violoncelul la Liceul de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi a fost chitarist în diverse formaţii rock, printre care şi vechiul „Voltaj”, Cosmin Marcovici s-a dedicat specializării canto, la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi. A debutat pe scena Operei ieşene, cu rolul Nemorino, din „Elixirul dragostei"” de G. Donizetti.
Pe scena suceveană, Cosmin Marcovici ne-a încântat cu Aria Ducelui de Mantaua din „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, Canzonetta „Mattinata”, Aria Principelui Calaf din „Turandot” de Puccini.
Împreună cu soprana Nicoleta Chirilă, solistă a Operei Braşov din anul 1997, Tenorul Cosmin Marcovici a interpretat Duetul Hanna – Danilo, din opera „Văduva veselă” de Fr. Lehar şi duetul Violeta – Alfredo, din „La Traviata” de Giuseppe Verdi.
Finalul spectacolului, cu Valsul „Frumoasa Dunăre albastră” de Johann Strauss şi „Marşul lui Radetzky” de Johann Strauss – tatăl i-a făcut pe suceveni să vibreze, să se ridice în picioare şi să aplaude îndelung.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valsuri, polci şi marşuri celebre, pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 1441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Valsuri, polci şi marşuri celebre, pe scena suceveană5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei