Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Familia tânărului mort de viroză reclamă comportamentul unor medici din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Familia tânărului Valentin Maxim, din Fântâna Mare - Fălticeni, mort la câteva ore după ce a fost internat în Spitalul Municipal Fălticeni cu o viroză respiratorie, este nemulţumită de modul în care acesta a fost consultat în spital şi de faptul că pacientul nu a fost trimis cu o ambulanţă la Boli Infecţioase.
Soţia lui Valentin Maxim, Dana, ne-a declarat, ieri, că miercuri au fost împreună la cumpărături la un supermarket din Fălticeni şi la un moment dat tânărului i s-a făcut rău, acuzând dureri în piept.
“Am sunat la Salvare şi după 15 minute, când am văzut că nu mai vine, ne-a dus un domn cu maşina la spital. Acolo o doamnă doctor i-a luat tensiunea şi temperatura şi a spus că e bine, să mergem acasă. I-am spus că nu are aer şi se simte rău, iar ea a zis că e plătită cu 6 milioane de lei pe lună şi nu poate să vadă zece odată. Pe urmă l-a întrebat de ce e aşa nervos, se droghează cumva? Lui îi era rău, săracu’, de asta era nervos”, a spus femeia.
Ea afirmă că i-a cerut medicului să-i facă ceva soţului ei, ca să se simtă mai bine, iar acesta i-a dat o trimitere către secţia de Boli Infecţioase, aflată la circa doi km de clădirea principală a Spitalului Municipal.
„A mers doi km pe jos, îi era rău, îi curgeau lacrimile de durere. De ce nu ne-a dat o salvare, cum l-a trimis pe jos? Şi cum era aşa de bolnav de inimă şi nu i-au făcut nimic la spital? La Infecţioase ne-a luat imediat, l-a consultat, i-a pus perfuzie, i-a fost ceva mai bine şi pe mine m-a trimis acasă. Seara mi-au spus că a murit. Cum să moară aşa, la 26 de ani? S-a consumat cât a mers pe jos”, crede Dana Maxim.

 

La consultaţie pacientul a avut tensiune 12,7 şi temperatură 37,2 grade Celsius

Contactat telefonic, directorul Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Adrian Sigmund, ne-a declarat că el a fost cel care l-a consultat pe Valentin Maxim, deoarece a fost de gardă miercuri, şi chiar biletul de trimitere către Boli Infecţioase este semnat şi parafat de el.
Dr. Sigmund a precizat că l-a consultat pe tânăr la ora 11.45, că tensiunea acestuia era bună - 12,7 şi temperatura 37,2 grade Celsius.
„Se plângea de dureri toracice şi musculare. Tensiunea era echilibrată, a venit pe picioarele lui, în triaj. I-am dat trimitere pentru Infecţioase, nu avea indicaţii pentru transport medicalizat. Diagnosticul de miocardită a fost pus la examenul necropsic, la consultul clinic nu se vede miocardita”, a precizat medicul.
Valentin Maxim a fost internat la Boli Infecţioase în observaţie cu viroză respiratorie, dar din păcate după-amiază, în jurul orelor 18.30, starea i s-a alterat şi a intrat în stop cardiorespirator. Cu toate manevrele de resuscitare, a murit. Dana Maxim spune că în urmă cu trei săptămâni soţul ei a avut într-adevăr “o răceală”, dar s-a tratat cu Coldrex şi ceaiuri şi simptomele s-au ameliorat. Medicii şi examenul necropsic arată însă că viroza tratată superficial s-a complicat cu afecţiuni cardiace.
În urma necropsiei s-a constatat stază şi edem cerebral, stază pulmonară, edem pulmonar moderat, miocardită, infarct miocardic hemoragic septal parcelar şi ventricular stâng posterolateral, stază viscerală generalizată.
Directorul DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, ne-a declarat că evoluţia bolii şi leziunile necropsice nu arată că ar fi vorba de gripă cu virus AH1N1, această boală evoluând cu alt tip de modificări în plămân. Având în vedere însă actualul context epidemiologic au fost recoltate probe şi pentru examen virusologic AH1N1.
“În viroza respiratorie există riscul miocarditei, dacă nu stai în repaus. Acest tânăr s-a îmbolnăvit în urmă cu trei săptămâni şi a făcut aceste complicaţii cardiace, care i-au fost fatale”, a precizat dr. Lăzăreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia tânărului mort de viroză reclamă comportamentul unor medici din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 14 voturi
Familia tânărului mort de viroză reclamă comportamentul unor medici din Fălticeni3.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna asta trimis de
(16 ian 2010, 12:02:09
mergi pe picioarele tale la spital si iesi mort! buni medici ...
1.1  RE: Buna asta trimis de
(16 ian 2010, 14:08:44
Da, asta e buna, mai vine si de la directorul spitalului, a venit pe picoarele lui, buna scuza.
1.2  RE: Buna asta trimis de
(16 ian 2010, 20:42:12
Daca va imbolnaviti - tratati-va singuri. Aveti mai multe sanse sa supravietuiti, decat in institutiile medicale din judet...
2.   ... trimis de
(17 ian 2010, 23:48:31
Sau putem apela la vraci si leacuri babesti...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei