Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reconstituire

„Legionarul” s-a reîntors la vila valutistului pe care l-a jefuit de aproape 80.000 de dolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gheorghe Anton (22 de ani), zis „Legionarul”, din comuna Adâncata, unul dintre cei şase indivizi care au participat la jaful comis în plină stradă asupra omului de afaceri Cristian Cajvănean (n.r. - 20 iulie 2009), soldat cu moartea acestuia din urmă, după 17 zile de agonie în „Reanimarea” Spitalului Judeţean, s-a reîntors, ieri, la vila unei alte victime.
Cu cătuşe pe mâini şi însoţit de ofiţeri criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Anton, singurul dintre cei şase inculpaţi trimişi în judecată pentru moartea lui Cajvănean care recunoaşte acuzaţiile aduse de anchetatori, a fost adus, ieri dimineaţă, în jurul orei 9:30, la Ipoteşti, la vila lui Daniel Andronic.
Mai fusese la adresa respectivă pe 19 decembrie 2008. În seara acelei zile, în jurul orei 18:30, Daniel Andronic, valutist, intra cu maşina pe poarta vilei sale din Ipoteşti. Două persoane mascate l-au atacat cu un spray iritant-lacrimogen, l-au lovit şi i-au luat o pungă din plastic, în care s-ar fi aflat în jur de 80.000 de dolari SUA.
Agresorii aveau să fie identificaţi, ulterior, în persoana lui Anton –„Legionarul” şi consăteanul său Iulian Spatariu - 27 de ani, alias „Spionu”, exact aceiaşi doi executanţi ai jafului comis asupra lui Cajvănean.

 

A reuşit să-i dea jos cagula unuia dintre agresori

În timpul jafului comis la vila lui Andronic, valutistul, deşi primise câteva jeturi de spray lacrimogen în faţă, s-a luptat cu agresorii, reuşind să-i smulgă lui Anton hanoracul, iar lui Spatariu cagula, obiecte vestimentare care au rămas, de altfel, la locul faptei. ADN-ul „Spionului” avea să fie găsit ulterior pe cagula examinată de criminaliştii poliţiei.
„Legionarul” a mărturisit că se aşteptau ca Daniel Andronic să aibă asupra sa în jur de 1.000.000 de dolari SUA şi că la jaf au participat şi alţi doi indivizi, unul dintre ei fiind în prezent arestat în Germania.
Înainte de a fi adus la vila din Ipoteşti, „Legionarul” le-a arătat poliţiştilor şi locul de unde, anterior atacului, şi-au supravegheat victima, în zona pieţei agroalimentare din centrul Sucevei, unde Andronic făcea tranzacţiile cu valută.

 

Suspecţi şi în alte fapte

Gruparea tâlharilor de valutişti din care, potrivit poliţiştilor şi procurorilor, ar mai face parte Daniel Florin Platoc - 32 de ani, zis „Caşuba”, Constantin Lungu - 29 de ani, ambii din municipiul Suceava, Ion Vasile Crasi - 26 de ani, zis „Lică”, din comuna Ipoteşti, Alin Novac - 23 de ani, din Dumbrăveni (urmărit general), este cercetată şi în alte şase jafuri comise asupra unor persoane care se ocupau cu tranzacţiile cu valută la negru.
La 8 februarie 2008, Ioan Păduraru, din municipiul Suceava, a fost atacat la ieşirea din scara blocului de trei tineri, care l-au lovit cu pumnii şi picioarele şi l-au jefuit de 15.000 de euro şi 3.200 de lei.
La 24 iulie 2008, Vasile David, din municipiul Suceava, a fost jefuit, tot în scara blocului, de o sacoşă în care avea 7.500 de euro şi 13.000 de lei.
Dumitru Ilaş se afla, pe 29 august 2008, în zona pieţei agroalimentare din centrul Sucevei în momentul în care a fost acostat de doi indivizi care i-au pulverizat în faţă un jet de spray iritant-lacrimogen, l-au lovit în mod repetat până ce a căzut la pământ în stare de inconştienţă, după care i-au sustras o pungă în care avea suma de 12.000 dolari, 12.000 euro, 27.000 lei şi un telefon mobil.
Viorel Acârnăresei a fost tâlhărit la 30 septembrie 2008, în scara blocului în care locuieşte, din municipiul Fălticeni. Doi indivizi l-au luat la bătaie şi i-au smuls o geantă în care avea circa 300.000 de lei (lei şi valută).
La 24 noiembrie 2008, Ionel Popa din Fălticeni şi a reclamat la poliţie că a fost lovit şi deposedat, chiar în centrul oraşului, de o borsetă în care avea suma de 24.000 de lei. Bărbatul a declarat că erau trei autori.
Gheorghe Macovei, din municipiul Suceava, ieşea pe 5 martie 2009, ora 5:00, din scara blocului în care locuieşte, în momentul în care, prin violenţă, persoane mascate l-au lăsat fără 25.500 de euro şi 24.500 de lei.

 

Jafuri şi la Botoşani

Indivizii trimişi în judecată pentru moartea lui Cristian Cajvănean sunt cercetaţi şi pentru jafuri comise la Botoşani.
ADN-ul lui Constantin Lungu a fost găsit pe o şapcă căzută de pe capul unuia dintre agresorii unui valutist din Botoşani tâlhărit în scara blocului de 27.000 de lei şi 5.000 de euro.
Profilul genetic al lui Lungu, considerat unul dintre capii grupării, a fost identificat şi pe fermoarul genţii unei poştăriţe din judeţul vecin, jefuite de 23.300 de lei, reprezentând bani de pensii.
Martorii în ambele fapte spun că i-au văzut şi pe Anton şi Spatariu, precum şi pe un alt inculpat în dosarul Cajvănean, şi anume Vasile Crasi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Legionarul” s-a reîntors la vila valutistului pe care l-a jefuit de aproape 80.000 de dolari.
 Vizualizări articol: 6978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 13 voturi
„Legionarul” s-a reîntors la vila valutistului pe care l-a jefuit de aproape 80.000 de dolari4.7513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solutia finala trimis de
(17 ian 2010, 08:11:35
La chinezi ar fi fost impuscat in maxim 2 luni. Noi ii mai dam si de mancare dupa ce a omorat un om? Plus jafurile celelalte. Aberant.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei