Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Dintre blocuri

Zeci de pisici, aduse spre sterilizare în numai trei zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Medicii veterinari ai Fundaţiei Vier Pfoten care au venit să sterilizeze câinii vagabonzi de pe străzile Sucevei au fost asaltaţi de o mulţime de solicitări de operare a pisicilor aciuate adesea la subsolul blocurilor.
Numai în cursul zilei de ieri, acestora le-au fost aduse 25 de pisici, atât prinse de locatari şi aduse acolo, cât şi capturate de echipa lor de prindere, la solicitarea oamenilor.
Drept urmare, în trei zile de activitate, medicii de la Vier Pfoten au sterilizat, vaccinat şi deparazitat un număr de 80 de câini şi peste 30 de pisici.
“După operaţii, le ţinem sub supraveghere postoperatorie 24 de ore, după care animalele sunt returnate în zonele de unde au fost aduse, nu înainte de a fi marcate cu crotaliu de culoare albastră”, a precizat medical veterinar Gabriel Ignat.
Motivul pentru care animalele sterilizate sunt returnate tot în zonele de unde au fost ridicate este în strânsă legătură cu motivele pentru care sterilizarea lor este considerată mai eficientă decât eutanasierea.
“Toate aceste animale ocupă un anumit teritoriu. Nimeni nu a reuşit să prindă toate animalele dintr-un oraş. În momentul în care câinii dintr-o zonă dispar, automat vin alţii, din alte părţi, şi le iau locul, aşa că problema nu se mai rezolvă. Aşa, aceste animale îşi păstrează teritoriul, sunt obişnuite şi cu oamenii de acolo şi nu mai reprezintă un pericol. E o metodă care a dat roade şi în alte ţări, dar rezultatele ei sunt vizibile pe termen lung, opt-zece ani, cu condiţia ca sterilizarea să fie reluată periodic”, a explicat reprezentantul Vier Pfoten, Gabriel Ignat.
De săptămâna viitoare, numărul echipelor care se ocupă de prinderea câinilor şi pisicilor va creşte, odată cu aducerea unei noi maşini pentru o echipă mobilă, în paralel fiind crescut şi numărul medicilor care vor face operaţii.
Reprezentanţii Vier Pfoten, aduşi la Suceava printr-un parteneriat între municipalitate şi Asociaţia ProAnima, s-au arătat încântaţi de faptul că sucevenii s-au dovedit a fi foarte cooperanţi pe tema sterilizării câinilor şi pisicilor de pe străzi, şi speră ca până pe 5 februarie, când vor încheia campania, să reuşească să sterilizeze şi să trateze cel puţin jumătate din câinii vagabonzi care trăiesc pe străzile oraşului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de pisici, aduse spre sterilizare în numai trei zile.
 Vizualizări articol: 1978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de pisici, aduse spre sterilizare în numai trei zile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari!!! trimis de
(16 ian 2010, 15:29:46
Ma bucur sa aud ca sunt oameni carora le pasa. Si eu voi trimite la sterilizat cainii din zona mea. Nu ma costa nimic, doar un telefon si un pic de bunavointa si interes. Vier Pfoten, va multumim si va asteptam!

PS: Din experienta mea, oamenii tolereaza mult mai bine cainii sterilizati.
2.   :)))))))))))) trimis de
(16 ian 2010, 21:29:39
Si eu voi arunca un pic de salamior cu... STRICNINA ....pe geam...Vier Pfoten...nu te m-ai obosi... ca nu au nici o sansa de scapare e garantat efectul 100%
3.   In ce tari? trimis de
(16 ian 2010, 21:36:35
E o metoda care a dat roade si �n alte tari, dar rezultatele ei sunt vizibile pe termen lung, opt-zece ani, cu conditia ca sterilizarea sa fie reluata periodic", a explicat reprezentantul Vier Pfoten, Gabriel Ignat..-...... daca nu deranjeaza intrebarea..... ati putea specifica in ce tari din europa?..... eu am calatorit in europa in lung si-n lat dar nu am vazut pe strazi nici picior de caine.Probabil in europa nu se eutanasiaza..... se asomeaza... altfel nu imi pot explica lipsa potailor
3.1  RE: In ce tari? trimis de
(16 ian 2010, 23:26:30
nu stiu ce ocupatie ai de ai umblat matale in lung si-n lat prin Europa, dar dupa vocabular, agresivitate si incapacitate de a intelege niste solutii simple propuse de niste oameni care opereaza animalele strazii in toata Europa, nu numai in Romania, degeaba ai umblat atata. degeaba ai internet, degeaba ai atatea facilitati si degeaba ai umblat prin lume daca esti atat de sadic incat sa otravesti cainii strazii ( nu ma indoiesc ca deja o faci). probabil ca nu pt ca vrei sa scapi de caini ii otravesti (tocmai s-a explicat in articol de ce nu pot fi omorati toti cainii) ci dintr-o foarte mare placere sadica , cu care nici un argument logic nu poate lupta.dupa cum se vede si din declaratiile lor, echipa de la Vier Pfoten doreste si educarea populatiei pe unde trece. mereu vor exista si sadici irecuperabili, ca matale, din cauza carora se spune ca Romania nu evolueaza din cauza MENTALITATII.
3.2  RE: In ce tari? trimis de
(16 ian 2010, 23:34:30
si ca sa stii, in Bulgaria, Italia si Turcia este obligatorie sterilizarea cainilor comunitari si din proprietate privata( fara valoare chinologica), deci la ei abandonul pe strazi e aproape imposibil, iar in alte tari, desi nu este obligatorie , se realizeaza campanii masive de sterilizari, pe termen lung. la ei pur si simplu a inceput treaba asta de mai multi ani si incep sa se vada rezultatele: mai putini caini pe strazi, mai multa lume educata si sensibilizata in domeniul protectiei animalelor. ei sunt cu multe lucruri inaintea noastra, de aia dumneata vezi si te minunezi de efectele muncii lor.
4.   Felicitari!!! trimis de
(17 ian 2010, 02:32:04
Si eu sunt o iubitoare de animale si consider un lucru care este si firesc zic eu , ca aceste animale au si ele dreptul la ce este mai bun . Nu suntem in masura sa le luam viata asa, pur si simplu , dar spre surprinderea noastra exista si oameni cu suflet hain . . . P.S. Felicitari Alina pentru COMENTARIILE PRECIZATE !!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei