Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2010 - Anul XV, nr. 12 (4303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


…Şi nu părea chiar cretin!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O ştire pe care am citit-o alaltăieri m-a dus cu gândul la o eroare: cică Barcelona vrea să se înscrie în cursa pentru organizarea Olimpiadei din 2022. Ei, şi? Ce, n-a mai organizat una şi în 1992? Ba da, numai că aia era de vară. Iar în 2022 vrea s-o organizeze pe cea de iarnă! Cum naiba se poate aşa ceva? La ei, oare, n-o fi valabilă înţelepciunea aia că „iarna nu-i ca vara!”? Cum adică să faci Olimpiadă d-aia şi pe urmă d-ailaltă în acelaşi loc!? Se poate juca hochei pe „Camp Nou”? De când e Barcelona în acelaşi clip cu Salt Lake Placid, Saporo ori Chamonix? Şi cu ce argumente vine pentru a convinge Comitetul Olimpic Internaţional că merită şi că poate să organizeze ditamai evenimentul? Ei, aici lucrurile par să fie de-a dreptul simplu: cu acela că are experienţă din ’92, când totul s-a desfăşurat fără fisură: de la cazarea sportivilor până la bazinele şi sălile de competiţie, totul a fost perfect. Inclusiv, zic eu, recitalul de virtuozitate dat de Dream Team-ul lui Magic Johnson, principala atracţie a evenimentului, vă mai amintiţi? Ei bine, în aceeaşi zi de graţie a anului 2010, ne-a mai sosit o ştire: aceea că dacă nu terminăm construcţia stadionului („Lia Manoliu”, fost „Naţional”, fost „23 August”, în general: fost!), atunci ne va fi retrasă organizarea finalei Europa League din 2012.
Din acest punct, discuţia poate porni în toate direcţiile. Putem vorbi, de exemplu, de faptul că în ditamai ţara nu avem nici măcar un singur stadion care să întrunească, măcar aproximativ, condiţiile pe care oriunde în Europa (dar ia uitaţi-vă şi la Cupa Africii, din Angola!) le întâlnim chiar şi în nişte sătuce. Că lipsa acestui singur stadion ne-a împiedicat să vedem AC / DC în concert şi că anul ăsta vor veni, tot ei, să cânte, totuşi, dar într-o piaţă, deşi turneul lor mondial, derulat de mai bine de un an, se intitulează „Stadium Tour”! Normele europene prevăd pentru orice stadion să aibă un număr fix de toalete, în corelaţie cu numărul de locuri. De asemenea, trebuie să aibă, tot proporţional, un număr de locuri de parcare. Lia noastră ar trebui să ofere 3.600 de asemenea locuri. Iar ea, că-i mai sărăcuţă, cică n-are decât 172. Ce facem cu cele 3428 care nu ies la socoată? Am auzit, tot alaltăieri, un ditamai Primarul Capitalei grohăind ceva în sensul că dă-i în mă-sa cu parcările lor, noi mergem la stadion cu transportul în comun, preţul biletului de autobuz sau de metrou urmând a fi inclus în... preţul biletului la meci! Şi zău că numitul Oprescu nu părea chiar cretin până alaltăieri. Sunt gata să pun două pariuri: că Barcelona va găzdui şi Olimpiada de iarnă 2022 şi că finala Europa League 2012 se va organiza altundeva decât în Bucureştiul lui Oprescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului …Şi nu părea chiar cretin!.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
…Şi nu părea chiar cretin!4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei