Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2009 - Anul XIV, nr. 291 (4277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Suceava

Cadrele medico-sanitare, elevii, poliţiştii, jandarmii şi angajaţii ISU refuză vaccinul contra gripei noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Personalul medico-sanitar, elevii, poliţiştii, jandarmii şi angajaţii ISU refuză vaccinul contra gripei noi, reiese dintr-o statistică privind numărul de imunizări împotriva infecţiei cu virusul pandemic AH1N1, prezentată ieri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Potrivit datelor centralizate de această instituţie, până ieri, aproximativ 3.000 de persoane expuse riscului de a se îmbolnăvi de gripă nouă au acceptat administrarea serului, în condiţiile în care pentru imunizarea acestei categorii de populaţie DSP are disponibile într-o primă fază 29.500 de doze de vaccin.
Potrivit instituţiei, până ieri, au acceptat injectarea serului Cantgrip 2.661 de angajaţi din unităţile sanitare din judeţ, dintre care 1.277 în municipiul Suceava, 776 în Rădăuţi, 124 în Fălticeni, 117 în Gura Humorului, 132 în Câmpulung Moldovenesc, 231 în Vatra Dornei, vaccinul fiind administrat şi unui număr de patru medici militari.
Până ieri, au mai fost imunizaţi 168 de elevi de peste 16 ani din liceele sucevene, dar şi 30 de studenţi şi elevi ai şcolilor postliceale. De asemenea, au primit serul 200 persoane din alte ministere şi instituţii publice, dintre care 78 ale MAI.

 

Studenţii se pot vaccina gratuit la cabinetul Universităţii

Cifrele nu sunt deloc mulţumitoare, dacă avem în vedere că pentru imunizarea acestei categorii de populaţie expusă riscului de îmbolnăvire, DSP Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii 29.500 doze de vaccin, dintre care 16.200 au fost distribuite în judeţ, în timp ce restul de 13.300 au rămas în depozitele instituţiei.
La mijlocul săptămânii trecute, conducerea Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava a postat la avizierele facultăţilor şi căminelor anunţuri care îi înştiinţează pe studenţi asupra procedurii de vaccinare gratuită împotriva gripei de tip nou. Astfel, vaccinarea se face la Cabinetul medical al Universităţii, situat la parterul Căminului studenţesc nr. 1, pe baza carnetului de student vizat pe anul academic în curs.
Studenţii se pot imuniza între orele 8.15 - 18.45, în zilele lucrătoare, cu excepţia zilelor de joi, când programul este până la ora 13.30. Studenţii nu se vor prezenta în vederea administrării vaccinului dacă au febră sau simptome de infecţii respiratorii.
Direcţia de Sănătate Publică Suceava a anunţat că va pune la dispoziţia Universităţii un număr de maxim 13.500 doze de vaccin, acesta fiind şi numărul total al studenţilor înscrişi la cursurile de zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadrele medico-sanitare, elevii, poliţiştii, jandarmii şi angajaţii ISU refuză vaccinul contra gripei noi.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Cadrele medico-sanitare, elevii, poliţiştii, jandarmii şi angajaţii ISU refuză vaccinul contra gripei noi4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(11 dec 2009, 21:15:49
Lucrez in domeniul transporturilor de calatatori dar...fara carte de munca, nu sunt luat in evidenta la niciun medic de famile, nu sunt asigurat. As vrea sa ma vaccinez impotriva gripei noi, cum si de unde pot cumpara vaccinul? Cei ce nu sunt asigurati sunt si ei vaccinati gratuit? In ce domeniu de risc ma incadrez eu daca lucrez unde am zis mai sus dar ....patronul nu ma angajeaza legal?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei