Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2009 - Anul XIV, nr. 291 (4277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol

Jucării retrase de la comercializare de către comisarii pentru protecţia consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un control efectuat de către comisarii pentru protecţia consumatorilor în magazinele din judeţ în care se comercializează jucării s-a finalizat cu aplicarea unor amenzi de zeci de mii de lei şi cu retragerea de pe piaţă a unor produse periculoase pentru copii.
Directorul coordonator al Comisariatului judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Elena Oanea, a declarat că „au fost controlaţi 32 de operatori economici, iar din cele aproximativ 10 mii de jucării verificate, peste 1000 de produse, în valoare de 43753 de lei, prezentau abateri de la legislaţia în vigoare şi au fost retrase temporar de la vânzare”.
Cele mai multe abateri se referă la lipsa avertismentelor în cazul jucăriilor care pot prezenta pericole, lipsa limitelor de vârstă pentru care sunt destinate sau lipsa indicaţiilor de utilizare. În alte situaţii, acestea există marcate pe etichetă sau ambalaj dar nu sunt traduse în limba română.
„Multe dintre jucăriile comercializate prezentau piese mici, detaşabile, care pot fi înghiţite sau introduse în căile respiratorii, putându-se ajunge până la asfixiere”, a mai spus Elena Oanea. Alte jucării prezentau cordoane, muchii şi colţuri ascuţite care pot pune în pericol viaţa copiilor. Pentru această abatere s-au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum total de 55.500 de lei, dispunându-se şi măsura opririi temporare de la comercializare până la remedierea deficienţelor.
25 de operatori economici dintre cei 32 verificaţi au fost amendaţi, iar valoarea sancţiunilor aplicate este de 73.300 de lei. Opt agenţi economici au primit avertismente ca urmare a deficienţelor depistate în cadrul controlului CJPC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jucării retrase de la comercializare de către comisarii pentru protecţia consumatorilor.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jucării retrase de la comercializare de către comisarii pentru protecţia consumatorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei