Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Universitatea Suceava a investit trei milioane de lei pentru reabilitarea cabanei Şipoţel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a inaugurat săptămâna aceasta Cabana de vânătoare Şipoţel, un obiectiv care a intrat în patrimoniul instituţiei de învăţământ superior sucevean din anul 2004. Reabilitarea cabanei a însemnat o investiţie de trei milioane de lei, o parte din bani fiind alocaţi de Ministerul Educaţiei, iar restul investiţiei finalizându-se cu fonduri proprii ale universităţii.
Cabana este situată în comuna Râşca, la 50 de kilometri de municipiul Suceava, şi este amplasată pe un teren de 1500 de metri pătraţi. Clădirea are o suprafaţă de 950 de metri pătraţi. În cabană au fost amenajate 15 camere, două apartamente, o sală de seminarii de 30 de locuri, un restaurant şi o sală de mese de 52 de locuri.
Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur, a declarat că „studenţii de la Facultatea de Silvicultură vor folosi cabana pentru stagiile de practică, însă, în acelaşi timp, aici se vor organiza şi multe reuniuni ale universităţii”.

 

Lucrări de sistematizare pe verticală a Corpului A

Pe lângă lucrările de reabilitare a cabanei, unde s-au investit trei milioane de lei, Universitatea „Ştefan cel Mare” a inaugurat miercuri seara şi Complexul de nataţie şi kinetoterapie, o investiţie de 11 milioane de lei, iar lucrările nu se opresc aici. Rectorul Adrian Graur a anunţat că în scurt timp universitatea intenţionează să finalizeze lucrările la căminul 3, aula cu 200 de locuri, clubul studenţesc şi tunelul de legătură între corpul istoric A şi corpul E. De asemenea, Adrian Graur a mai spus că „în următorii doi ani se vor face lucrări de sistematizare pe verticală a Corpului A al universităţii, clădire proiectată în anul 1970, pentru 1000 de studenţi, şi care nu mai corespunde cerinţelor actuale şi celor 14 mii de studenţi ai universităţii”. Pentru această lucrare, rectorul universităţii a spus că sunt necesare 20 de milioane de lei.

 

Bani mai puţini pentru investiţii

Noul campus universitar urmează a fi construit pe cele 30 de hectare de teren pe care Universitatea „Ştefan cel Mare" le-a primit la ieşirea din Suceava spre comuna Moara. „Sperăm ca în cinci ani de zile să finalizăm structura noului campus”, a declarat Adrian Graur.
În noul campus se vor construi spaţii de învăţământ şi de cazare, o bază sportivă pentru fotbal, un bazin de înot de dimensiuni olimpice, o sală polivalentă cu suprafeţe pentru jocul de handbal, volei, baschet, tenis, badminton, gimnastică, un complex dendrologic cu sere, grădină botanică şi parc dendrologic, laboratoare şi centre de cercetare şi o Casă a Tineretului. Proiectul cuprinde şi construirea a două cămine studenţeşti de 300 de locuri fiecare, un bloc de apartamente tip ANL pentru cadrele didactice tinere din universitate şi o cantină tip restaurant cu 200 de locuri pe serie. În campus se preconizează şi realizarea unui canal pentru canotaj cu lungimea de 500 de metri.
Ministerul Educaţiei a alocat Universităţii „Ştefan cel Mare" Suceava, pentru investiţii în acest an universitar, suma de 12 milioane de lei, cu opt milioane de lei mai puţin faţă de anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava a investit trei milioane de lei pentru reabilitarea cabanei Şipoţel.
 Vizualizări articol: 4697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Universitatea Suceava a investit trei milioane de lei pentru reabilitarea cabanei Şipoţel4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(20 nov 2009, 11:43:20
inca o data felicitari domnule Graur!
2.   Felicitari trimis de
(20 nov 2009, 14:12:14
Se spune ca domnul rector este un om dificil, "incapatanat", insa ce va ramane in urma lui va arata ca alegerea domnului Graur in functia de rector a adus cea mai semnificativa schimbare in bine a USV, de la revolutie incoace. Dotarile variate si moderne vor creste atractivitatea USV si asta va duce la un salt calitativ al studentilor si implicit, al actului didactic.

Domnule Graur, va urez putere de munca, sanatate si fonduri pentru a pune in aplicare ceea ce va propuneti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei