Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Lucrătură manuală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ce le mai rămânea de făcut jucătorilor irlandezi după ce au fost tâlhăriţi la singurul gol reuşit de francezi, cel care le-a şi adus acestora calificarea?! Să se aşeze în fund la mijlocul terenului şi să refuze a repune balonul de la centru? Să ţină un moment de reculegere pentru onoarea pierdută a lui Henry? Pentru ei a venit vacanţa cu henţul din Franţa. Când văd asemenea aberaţii validate de arbitri, îi spurc în gând pe cei care susţin imbecilităţile alea de tipul "greşelile fac parte din joc" şi, în legătură cu utilizarea înregistrărilor la fazele litigioase, "s-ar pierde frumuseţea jocului". Aş trimite un teoretician de-ăsta să ţină o prelegere despre frumuseţea jocului în vestiarul irlandezilor! Să-i explice lui Trapattoni că o muncă de ani de zile poate să se ducă pe copcă pentru că aşa e fotbalul, frumos...
Cât despre Henry, cel mai blând cuvânt pe care îl găsesc este înjositor! Nu cred o iotă din spusele sale, cum că ar fi mărturisit henţul arbitrului, altminteri n-ar fi exultat la gol. Pot înţelege un trişor amărât care jinduieşte la pâinea bogatului, dar firoscoasa Franţă să aibă nevoie de asemenea japcă în faţa unor irlandezi?! Şi Maradona a înscris cu mâna, dar să ne imaginăm circumstanţele! Pentru poporul argentinian era încă proaspătă amintirea războiului din Malvine, iar o victorie împotriva Angliei ar fi echivalat cu o revanşă împotriva cucoanei de fier. Nu prea dus la biserică, Maradona n-a ezitat să le bage mâna în buzunar englezilor, dar apoi i-a înfruntat şi faţă în faţă, cu acel gol pe care îl ştiu şi copiii din ziua de azi.
Ce-ar mai fi de adăugat? Pe site-ul FIFA, la cronica meciului, nu se suflă o vorbuliţă despre vreo neregulă sau măcar vreo suspiciune la golul francezilor! Totul e roz la alde Blatter în curte. Precum hârtia igienică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrătură manuală.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lucrătură manuală5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei