Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veste bună

Direcţia Silvică scoate la vânzare brazi la preţuri cuprinse între 24 şi 36 de lei

Vineri, 20 Noiembrie 2009 (16:14:31)

Direcţia Silvică Suceava va scoate la vânzare pentru populaţie 5.650 de pomi de Crăciun, dintre care 4.100 de brazi şi 1.550 de molizi, a anunţat şeful instituţiei, Mihai Miheţiu. Preţurile la brad variază între 24 de lei şi 36 de lei, funcţie de înălţime, iar la molid între 12 lei şi 24 de lei. Astfel, bradul cu înălţime cuprinsă între 0,7-1,3 metri va costa 24 de lei, cel de 1,3-2 metri va costa 30 de lei iar bradul de 2-3 metri va ajunge la 36 de lei. La molid preţurile sunt următoarele: 12 lei pentru un molid de 0,7-1,3 metri, 18 lei pentru unul de 1,3-2 metri şi 24 de lei pentru molidul de 2-3 metri. Directorul Direcţiei Silvice a precizat că preţurile sunt comparabile cu cele de anul trecut şi că pomii vor fi comercializaţi începând cu prima decadă a lunii decembrie, prin ocoalele silvice. Miheţiu a spus că la nivelul instituţiei se analizează şi varianta comercializării brazilor în pieţele din marile oraşe. „Trebuie să analizăm cu atenţie această variantă întrucât sunt o serie de probleme. În alţi ani, spre exemplu, când am comercializat brazii în pieţe, am rămas cu ei pe stoc şi e păcat pentru că pentru silvicultură reprezintă o pierdere. În plus, trebuie să rezolvăm problema legalităţii comercializării lor în pieţe”, a spus Mihai Miheţiu. El a mai arătat că numărul pomilor de Crăciun scoşi la vânzare de Direcţia Silvică a scăzut de la an la an cam cu 1.000. „Constat cu bucurie că de la an la an comenzile necesare pentru satisfacerea nevoilor populaţiei sunt din ce în ce mai mici şi asta pentru că există alternativa brazilor din import, dar şi a celor artificiali. Mă bucur pentru că nu se mai taie aşa mulţi brazi pentru că locul brazilor este în pădure”, a mai spus Miheţiu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia Silvică scoate la vânzare brazi la preţuri cuprinse între 24 şi 36 de lei.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Direcţia Silvică scoate la vânzare brazi la preţuri cuprinse între 24 şi 36 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei