Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Cel mai bun Coposu e un Coposu mort

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corneliu Coposu – pe care-l comemorăm în sufletul nostru anual, la vremea asta tomnatică - a fost un om de mare cuvânt. Şi-a respectat promisiunea făcută lui Iuliu Maniu că va repatria osemintele lui Titulescu; şi-a respectat-o şi pe aia că nu va lăsa Partidul Ţărănesc să dispară, deşi asta s-a întâmplat cam în detrimentul nostru, care i-am suportat pe ţărănişti la guvernare, din 1996 până în 2000.
Eu cred că ţărăniştii au avut o conduită onorabilă înainte de a veni la guvernare, nu din convingere – ce e aia convingere, în România? -, ci de frica celui supranumit „Seniorul”. De îndată ce Coposu s-a cărăbănit din lumea asta, la 11 noiembrie 1995, ţărăniştii au început să se manifeste, vorba clasicului în viaţă Iliescu, asemenea unor „lăcuste nesăţioase”.
Coposu a fost ca un far luminos, care însă îi orbea în mod neplăcut atât pe subalternii săi din partid, cât şi pe ceilalţi colegi din politica românească. Cu toţii se temeau de el ca de un pedagog exigent, aşa că decesul lui le-a smuls un oftat de uşurare. Ar fi aplaudat, dar la mort, totuşi, nu se face. A fost un deces de culoare verde, adică „de acum calea e liberă, frate, că a murit smintitul de idealist şi ne putem vedea în linişte de mişmaşurile noastre”.
Să nu uităm că, după ce Coposu fusese eliberat din greaua sa detenţie, însuşi şeful de-atunci al statului, temutul Gheorghiu-Dej, l-a chemat ca să se scuze pentru puşcăriile politice dirijate – pretindea el – de la Moscova. Ca o formă de a-şi cere iertare, i-a oferit marelui înlănţuit o slujbă la Consiliul de Stat, cu o simbrie de şase ori mai mare ca a unui inginer de rând. Desigur, Coposu a refuzat.
Când te cheamă Constatinescu, Remeş, Ciorbea sau Mureşan şi te-ai preta la orice caltaboş de pleaşcă, se poate să nu te scoată din pepeni comportamentul unui asemenea om? Pentru astfel de inşi, cel mai bun Coposu e un Coposu mort. An de an, de 11 noiembrie, ei pun de-un chef monstru, cu manele, pupături şi dedicaţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai bun Coposu e un Coposu mort.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Cel mai bun Coposu e un Coposu mort3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei