Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2009 - Anul XIV, nr. 270 (4256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Speranţe deşarte

Exportul masiv de oi de Bucovina la arabi, încremenit în proiect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afacerea prin care o firmă din judeţul Suceava urma să exporte cantităţi impresionate de carne de oaie în ţările arabe şi care trebuia să fie demarată deja de şase luni de zile este, şi astăzi, doar un proiect, care pare din ce în ce mai departe de realizare.
Dacă la începutul anului se vorbea de începerea imediată a exporturilor, iar iniţiatoarea afacerii, Oltea Dabâca, prin societatea Prorec Câmpulung Moldovenesc, obţinuse deja avizul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava şi anunţa că, pentru primele două săptămâni de export, are deja stabilite înţelegeri cu crescători de oi din Suceava şi Cluj, până astăzi nu s-a concretizat nimic.
Conform proiectului, un grup de trei investitori urma să semneze un contract cu firma suceveană, acesta prevăzând exportul, de trei ori pe săptămână, a câte 18 tone de carcasă de oaie, cu destinaţia Aman, capitala Iordaniei. Pe parcurs, afacerea urma să se dezvolte şi mai puternic, cu exporturi în Arabia Saudită, câte 40 de tone de carne de oaie pe săptămână.
Din păcate, primul export, preconizat la un moment dat pe 5 mai a.c., nu s-a mai realizat nici până astăzi.
„Persoana cu care urma să închei contractul a dat, treptat, înapoi, după amânări succesive. Era un partener serios, verificat din toate punctele de vedere, a şi venit să vadă rasele de oi de la noi, însă probabil că a intrat altcineva pe fir şi a ales o altă variantă”, ne-a spus Oltea Dabâca, care, în luna aprilie a acestui an, anunţa că înţelegerea este stabilită în mare parte, doar detaliul legat de transportul aerian mai trebuind pus la punct.
Aceasta spune că situaţia nu are nici o legătură cu criza economică, afacerile cu carnea de ovine nefiind afectate de recesiune. Totodată, Oltea Dabâca se declară optimistă că până la urmă ambiţiosul său proiect se va fructifica, afirmând că ar putea semna un contract cu un alt partener la începutul lui 2010.
Până una alta, din acest proiect nu s-a ales deocamdată nimic, iar speranţele crescătorilor de oi, că ar putea să-şi vândă animalele cu uşurinţă, la un preţ bun, par destul de departe de a se realiza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exportul masiv de oi de Bucovina la arabi, încremenit în proiect.
 Vizualizări articol: 1946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Exportul masiv de oi de Bucovina la arabi, încremenit în proiect4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei