Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2009 - Anul XIV, nr. 270 (4256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Asistenţii maternali, în concediu doar pe hârtie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asistenţii maternali vor avea concediu doar pe hârtie.
Ei sunt singurii angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava care lucrează 24 din 24 de ore şi nu au cum să îşi părăsească copiii luaţi în plasament. Ei vor fi trecuţi pe liste cu zile libere neplătite, dar îşi vor continua activitatea, ca şi cum ar fi în timpul serviciului.
Directorul adjunct administrativ al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Mona Săndulescu, ne-a spus că nu s-au primit lămuriri de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, motiv pentru care „vom proceda la fel ca şi colegii noştri din alte judeţe”. „Vom purta discuţii cu asistenţii maternali, care, oricum, au spus că nu îşi vor părăsi copiii. Au înţeles şi sindicaliştii acest lucru”, a mai spus Mona Săndulescu.
Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava îşi vor lua opt zile de concediu fără plată până la sfârşitul anului.
„Ne-am gândit că este normal ca şefii centrelor de plasament să se consulte cu colegii şi să facă listele cu zilele libere de comun acord, pentru a nu se perturba activitatea nici unui serviciu. Oricum, dacă vor exista centre în care nu se poate acoperi o tură, din cauză că în această perioadă sunt şi multe persoane în concediu, vom trimite personal dintr-un alt centru, pentru a se evita orice probleme”, a declarat Mona Săndulescu.

 

Încălcarea unui drept fundamental al asistaţilor social

Săptămâna trecută, preşedintele executiv al Sindicatului Judeţean al Angajaţilor din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Sonia Cuseac, organizaţie afiliată la CNS „Cartel ALFA” şi F.N.S. „PRO-ASIST”, declara că „ prin aplicarea concediului fără plată se încalcă un drept fundamental al asistaţilor social, copii şi adulţi, care sunt destul de nefericiţi şi atunci când noi avem impresia că facem totul pentru ei!”. Ea a explicat că „în cazul concediului fără plată – concediu pe care membrii noştri de sindicat nu şi-l doresc, nimeni nu va veni la locul de muncă. De ce lovim mereu în cei de jos? De ce să diminuăm veniturile unor angajaţi care câştigă în medie 700 lei lunar? Cu ce vor pleca acasă în ziua de salariu? Mulţumim pentru cadoul de Moş Nicolae, dar şi pentru cel de Moş Crăciun! Vi le dăruim…”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenţii maternali, în concediu doar pe hârtie.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Asistenţii maternali, în concediu doar pe hârtie4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei