Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2009 - Anul XIV, nr. 270 (4256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Scădere artificială

Vom avea mai puţini suceveni cu gripă nouă, dar numai pe hârtie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ va scădea spectaculos în următoarele zile, au declarat ieri responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care au vorbit însă despre o scădere artificială, creată printr-o raportare mai puţin riguroasă a îmbolnăvirilor
În conferinţă de presă, epidemiologul şef al instituţiei, dr. Valerian Moraru, a arătat că gripa nouă va continua să se extindă, însă analizele prin care se depistează virusul AH1N1 nu se mai efectuează la toate persoanele suspecte, ci doar la cele incluse în categoriile de risc – cu boli de inimă, afecţiuni cronice în tratament cum ar fi diabet, imunitate scăzută – şi la cele care prezintă semne severe de boală.
În plus, tratamentul antiviral cu Tamiflu nu se mai administrează tuturor persoanelor internate, ci doar celor care se află în stare gravă. Şi asta, din cauza costurilor mari pe care le presupun testele pentru depistarea virusului AH1N1 şi acordarea medicaţiei specifice, a suprasolicitării Institutului Cantacuzino din Bucureşti, care nu mai reuşeşte să lucreze toate probele recoltate de la bolnavii din întreaga ţară.

 

Dr. Valerian Moraru: „În nici un caz nu se moare de gripă nouă”

„Măsurile se aplică din această săptămână, în baza noii metodologii a Ministerului Sănătăţii”, a declarat Moraru, care a ţinut să precizeze că gripa nouă nu este o boală mortală, iar populaţia nu are motive de panică.
„Două persoane pe care le-am anunţat că au gripă nouă m-au întrebat cât mai au de trăit. Gripa nu e cancer, deşi nici la cancer nu se poate estima exact când se va produce decesul. Oricum, în nici un caz nu se moare de gripă nouă, ci din cu totul alte cauze. În plus, până acum, în judeţ, s-au înregistrat doar forme uşoare de boală, iar evoluţia pacienţilor a fost favorabilă”, a mai spus medicul.
Epidemiologul şef al DSP a reiterat măsurile de protecţie împotriva virusului AH1N1, respectiv evitarea aglomeraţiilor şi consultarea medicului de familie la prezentarea primelor semne de boală, precum şi respectarea regulilor de igienă personală – spălatul cât mai des pe mâini, cu apă şi săpun, folosirea unei batiste de unică folosinţă în caz de tuse sau strănut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vom avea mai puţini suceveni cu gripă nouă, dar numai pe hârtie.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Vom avea mai puţini suceveni cu gripă nouă, dar numai pe hârtie3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Noi suntem romani! trimis de
(17 nov 2009, 11:09:57
Si probabil avem 2 perechi de...

Ca altfel nu-mi explic de ce in toata lumea SE moare din cauza gripei noi, iar "autoritatile" noastre ne asigura ca nici nu poate fi vorba de asa ceva. Si cand spun ca se moare DIN cauza gripei noi nu afirm ca virusul a(h1n1) face singurel treaba asta, insa in mod sigur da o mana de ajutor. Scade imunitatea organismului, iar alti "prieteni" (o bacterie, un virus) dau lovitura de gratie bolnavului...

Din cate citesc, gripa noua este totusi mai putin periculoasa decat cea sezoniera. In schimb este mai contagioasa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei