Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2009 - Anul XIV, nr. 250 (4236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal

PSD şi PD-L se încaieră pe centrul APIA din Botoşana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul APIA din Botoşana, comuna natală a liderului PD-L Gheorghe Flutur, a devenit izvor de scandal între PSD şi PD-L, după ce directorul susţinut de social-democraţi la APIA Suceava, Ionel Murariu, a decis să-l mute la Cajvana, comuna natală a liderului PSD, Gavril Mîrza.
Prin modul în care s-a lucrat, în dispută a fost atrasă şi Instituţia Prefectului.
Joi după amiază, directorul Ionel Murariu, aflat în concediu medical, a mers împreună cu o echipă la Botoşana pentru a muta documentele şi computerele la Cajvana. Primarul PD-L din comună, Ioan Ghiaţă, a aflat despre transfer, a anunţat şefii de la Suceava şi Prefectura că din centrul APIA se cară computere şi birouri, şi a solicitat intervenţie rapidă. La faţa locului au ajuns Poliţia şi Jandarmii, care au blocat transferul şi au sigilat clădirea.
Primarul Ghiaţă ne-a declarat că joi seara, pe întuneric, „directorul Murariu, cu doi angajaţi de la APIA şi 7-8 căjvănari scot calculatoarele şi birourile”, după ce mai bine de doi ani şi jumătate în comună a funcţionat acest centru al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.
„M-am dus acolo, am întrebat ce se întâmplă, ei mi-au spus că din motive organizatorice mută centrul la Cajvana. Am anunţat imediat la Suceava, pentru că problema era serverul care e la intranet şi cuplat direct la Bruxelles şi la care nu se poate umbla aşa uşor. Au venit jandarmii, au sigilat şi au stat de pază toată noaptea. Domnul prefect mi-a spus că ordinul de mutare a fost anulat”, ne-a spus primarul din Botoşana.

 

Directorul APIA îl reclamă pe prefect pentru abuz

De cealaltă parte, directorul Ionel Murariu afirmă că mutarea centrului de la Botoşana la Cajvana a fost decisă de APIA la nivel central şi că termenul pentru transfer a fost 15 octombrie. Motivul mutării ar fi fost condiţiile improprii de funcţionare - respectiv locaţia deasupra unui restaurant, spaţiul mic, de doar 60 mp, lipsa încălzirii, apei curente şi a toaletei. La Cajvana sediul ar fi fost de trei ori mai mare şi ar fi avut toate condiţiile.
„Noi funcţionăm cu bani europeni, trebuie să aibă şi sediile noastre un standard de funcţionare. Am avut toate aprobările pentru mutare, inclusiv pentru server. De asta am mers după terminarea programului, la ora 16.00, şi ne-a prins întunericul. Intenţionam să facem mutarea la sfârşitul săptămânii, seara, pentru a nu perturba programul de funcţionare, ar fi trebuit ca de luni să se poată lucra în condiţii normale”, a spus Murariu.
El este nemulţumit că prefectul a trimis jandarmii şi poliţia şi a spus că va face plângere împotriva acestuia pentru abuz. „Nu este normal ca Instituţia Prefectului, o instituţie a statului, să trimită jandarmii să sigileze o altă instituţie a statului, fără nici un motiv. Vom face plângere pentru abuz”, a mai spus Ionel Murariu.

 

APIA a decis să menţină centrul de la Botoşana

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, declară însă că nu a făcut nici un abuz. El afirmă că a fost sesizat de primar că angajaţi ai APIA scot pe întuneric din clădire calculatoare şi birouri şi, având în vedere că instituţia lucrează cu date clasificate, este în reţea intranet şi este în plină perioadă de plată a avansurilor la subvenţiile la bovine, a decis să trimită imediat jandarmii şi poliţia „pentru a conserva o stare de fapt”.
„Conducerea APIA nu m-a anunţat de nici o mutare. Este vorba despre server, despre reţea, trebuia anunţat Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS), pentru că dacă se umblă la server se blochează toată reţeaua APIA, nu mai poate nimeni lucra. Nu am făcut decât ca pe timpul nopţii să conserv o stare de fapt”, a afirmat prefectul.
Totodată, a solicitat precizări de la APIA Bucureşti şi a fost informat că prin decizia nr.1565 din 23 octombrie 2009, semnată de directorul general al APIA, Melinda Clara Cherecheş, la Botoşana instituţia are punct de lucru.
Prefectul a cerut, ieri, APIA Suceava, jandarmilor şi poliţiei să pună în aplicare ultimul ordin existent referitor la organizarea centrelor, aşa că tot de ieri activitatea de la APIA Botoşana a fost reluată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PD-L se încaieră pe centrul APIA din Botoşana.
 Vizualizări articol: 1706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
PSD şi PD-L se încaieră pe centrul APIA din Botoşana3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei