Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2009 - Anul XIV, nr. 228 (4214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

3,2 miliarde de lei vechi, pentru împrejmuirea ruinelor Curţii Domneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vestigiile arheologice ale Curţii Domneşti, din centrul municipiului Suceava, vor fi împrejmuite parţial cu gard de piatră, la partea dinspre stradă, în vreme ce laterala dinspre parc şi Colegiul de Artă va fi protejată cu un gard din plasă metalică.
Această decizie a fost luată ieri dimineaţă, în urma unor discuţii între reprezentanţii Primăriei Suceava şi cei ai Complexului Muzeal Bucovina şi a Direcţiei de Cultură.
Finanţarea acestor lucrări este asigurată de la bugetul local al Sucevei, în ultima şedinţă de Consiliu Local fiind aprobată o rectificare bugetară, prin care sunt alocate 3,2 miliarde lei vechi pentru lucrările de împrejmuire a Curţii Domneşti.
În prezent, ruinele Curţii Domneşti sunt împrejmuite cu panouri metalice utilizate pe şantiere, pentru protejarea unor zone aflate în lucru, dar acestea dau un aspect dezolant centrului Sucevei, mai ales că sunt lăsate acolo de ani şi ani de zile, timp în care au ruginit şi s-au umplut de resturi de afişe lipite pe ele.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a arătat intenţia de a demara cât mai curând lucrările de protejare a ruinelor Curţii Domneşti cu un gard mai aspectuos şi care să permită şi vizitarea vestigiilor arheologice chiar de anul acesta, dacă specialiştii de la Cultură vor finaliza proiectul pentru împrejmuire în cursul lunii octombrie.
Tot ieri a fost aprobată în Consiliul Local şi asocierea cu Consiliul Judeţean Suceava pentru amenajarea unui parc arheologic la Curtea Domnească, care presupune crearea unor circuite de vizitare, iluminat public, dotări sanitare şi de informare a vizitatorilor, dar şi promovarea unor proiecte de reconstrucţie parţială a clădirilor ridicate pe vremea marilor domnitori ai Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 3,2 miliarde de lei vechi, pentru împrejmuirea ruinelor Curţii Domneşti.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
3,2 miliarde de lei vechi, pentru împrejmuirea ruinelor Curţii Domneşti3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciudat trimis de
(29 sep 2009, 11:16:17
Mi se pare cam mult 3,2 miliarde pentru imprejmuirea Curtii Domnesti.

Macar sa se taie toata vegetatia de acolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei