Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2009 - Anul XIV, nr. 228 (4214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Terapii alternative

Busuiocul, un antiinflamator natural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă durerile articulare nu vă dau pace şi aveţi nevoie de un antiinflamator puternic, pentru a scăpa de ele încercaţi „tratamentul” cu busuioc.
S-a demonstrat ştiinţific faptul că mai multe varietăţi de busuioc au aceleaşi proprietăţi ca un medicament antiinflamator puternic şi că previn inflamarea articulaţiilor, alinând în acelaşi timp durerile provocate de artrită.

 

Eficient la articulaţiile inflamate

Studiul a fost prezentat în cadrul unei conferinţe farmaceutice organizate în Manchester. Cercetătorii au arătat că tratamentul pe cale orală cu extracte din două soiuri de busuioc - Ocimum americanum şi Ocimum tenuiflorum - a redus inflamarea articulaţiilor cu până la 73 la sută în doar 24 de ore.
„Am evaluat proprietăţile antiinflamatorii ale celor două plante şi am constatat că sunt asemănătoare cu cele ale diclofenacului, medicamentul care se prescrie cel mai des în tratamentul artritei”, a explicat autorul studiului, doctorul Vaibhav Shinde.

 

Fără efecte secundare

Însă, spre deosebire de diclofenac şi de alte substanţe medicamentoase, busuiocul nu a provocat efecte secundare, ca, de exemplu, iritaţii gastro-intestinale sau arsuri stomacale, acestea fiind probleme cu care se confruntă persoanele afectate de artrită şi care iau zilnic medicamente pentru durerile provocate de această boală.

 

Util în multe afecţiuni

Busuiocul este folosit de secole în medicina naturistă tradiţională practicată în India şi Europa. Utilizată sub formă de infuzie (apă fierbinte turnată peste frunze de busuioc) sau adăugată în mâncăruri şi salate, această plantă este folosită de mult timp ca tratament antiinflamator pentru boli precum bronşită, astm, artrită şi boli dermatologice. În plus, busuiocul previne apariţia diabetului, având capacitatea de a reduce nivelurile de glucoză din sânge. Cu toate acestea, cercetătorii încep să afle de ce este busuiocul o plantă atât de valoroasă pentru medicină.
„Experimentele efectuate indică faptul că responsabil pentru efectul antiinflamator este eugenolul, adică uleiul care îi conferă busuiocului aroma specifică. Este posibil să fie implicate şi alte molecule în acest proces şi vrem să aflăm care sunt acestea şi apoi să folosim informaţiile pentru a crea mai multe medicamente”, a explicat doctorul Shinde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Busuiocul, un antiinflamator natural.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Busuiocul, un antiinflamator natural5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei