Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2009 - Anul XIV, nr. 228 (4214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intervenţii

Lungu merge la Bucureşti să deblocheze plăţile pentru lucrările ISPA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările efectuate în luna septembrie în municipiul Suceava, pe programul ISPA, nu au mai fost achitate constructorilor, care s-au plâns încă de acum două săptămâni de întârzierea plăţilor.
Acesta este motivul pentru care primarul Sucevei, Ion Lungu, va fi prezent mâine la Bucureşti, la Ministerul Finanţelor, pentru a solicita deblocarea cât mai rapidă a unor plăţi de 1,1 milioane de euro pe proiectul ISPA.
“Realizarea proiectului ISPA este pusă în pericol de blocarea acestor plăţi, în valoare de 1,1 milioane de euro. Constructorii şi-au cam pierdut răbdarea aşteptând să le vină banii facturaţi la începutul lunii, iar noi nu mai avem cum să-i forţăm să păstreze un ritm alert al lucrărilor, în aceste condiţii. Atunci când sunt cu plăţile la zi, putem să le impunem să aloce mai multă forţă de muncă, să aducă mai multe utilaje şi să tragă tare, dar când suntem datori la ei, lucrurile nu mai stau la fel. Voi discuta la minister să deblocheze cât mai urgent acele plăţi, pentru că altfel vom fi într-o situaţie care pune în pericol realizarea la timp a proiectului ISPA”, a declarat primarul Ion Lungu.
Termenul de finalizare a proiectului ISPA este decembrie 2010, dar până atunci sunt încă multe etape care mai trebuie parcurse, iar lucrările care trebuie realizate sunt atât de ample, încât lunar ar trebui să fie efectuate lucrări de aproximativ 2 milioane de euro, pentru a fi respectat graficul stabilit.
Valoarea totală a proiectului ISPA, de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă potabilă şi canalizare din municipiul Suceava, este de peste 52 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu merge la Bucureşti să deblocheze plăţile pentru lucrările ISPA.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lungu merge la Bucureşti să deblocheze plăţile pentru lucrările ISPA3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solicita deblocarea trimis de
(29 sep 2009, 11:23:51
Pai cum ramane cu mancarea de hribi,ca sa ma exprim elegant,cand spunea tov Lungu ca avem banii pe masa,veniti de luati-i!!!?"Sau se referea la un pasaj din slujba de Inviere:Veniti de luati Lumina!ca pe strazi nu prea mai avem lumina,cred ca trebuia sa pastram atunci cand ne-a fost adusa de la Jerusalem de Flutur,acesta avand cred ca o premonitie de pe atunci in legatura cu iluminatul si cu iluminismul promovat de El Lidero Maximo de la cetatuia din Areni.Apoi mai ramane si promisiunea de a repara 31 strazi,pe care iarasi s-a tinut de cuvant in stilu-i caracteristic.Tare as vrea sa-i mai vad zambetul ala arogant pe fata si dupa alegeri,cand sucevenii cred ca o sa-i rasplateasca munca asidua prin care a lasat fara apa calda si strazi ,,cat de cat'circulabile intreg orasul comuna.Oricum cred ca acum e fericit,strazile din Prelipca sunt mai sanatoase decat cele din Suceava,dar ce conteaza,totul e spre binele nostru,numai noi nu vedem asta, dar lasa ca reface parcul Areni cu 15 miliarde

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei