Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2009 - Anul XIV, nr. 193 (4179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Avertisment

Firmele care se ocupă de reţelele de termoficare, ameninţate cu penalităţi imense

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Orice zi de întârziere la realizarea lucrărilor de refacere a reţelelor de termoficare din Suceava va fi scump plătită din buzunarele proprii de către firmele constructoare.
Acestea au fost avertizate de ceea ce îi aşteaptă de către primarul Sucevei, Ion Lungu, în cadrul primei şedinţe a comandamentului de gestionare a lucrărilor ISPA şi de termoficare din municipiu.
„Dacă nu veţi fi serioşi să faceţi lucrările la timp, veţi plânge în pumni la finalul contractului. Nu vom ezita să vă aplicăm penalităţi de 1% pe zi, conform contractului, ceea ce reprezintă sute şi sute de milioane pe care le veţi pierde”, i-a avertizat Ion Lungu pe reprezentanţii firmelor ieşene Conest şi Incom, care au preluat contractul de reabilitare a reţelelor de termoficare, după ce au contestat rezultatul iniţial al licitaţiei organizate de primărie.
Mai exact, cele două firme, precum şi firma către care au subcontractat o parte din lucrări – Instcomp SA Suceava, au la dispoziţie exact 60 de zile din momentul începerii lucrărilor, pentru a înlocui 5,3 kilometri din magistralele de termoficare.
Cum valoarea totală a lucrărilor licitate este de 87 de miliarde de lei vechi, sumă la care se mai adaugă şi TVA, penalităţile pentru o zi de întârziere sunt de peste un miliard de lei vechi.

 

Sprijin necondiţionat din partea Primăriei Suceava

Pe de altă parte, şeful municipalităţii sucevene a desemnat mai multe persoane din primărie care să ajute firmele să rezolve cât mai urgent toate problemele pe care le întâmpină, astfel încât acestea să se concentreze efectiv pe realizarea lucrărilor.
Întâlnirea tuturor părţilor implicate în refacerea reţelelor de utilităţi ale Sucevei s-a dovedit foarte utilă, în condiţiile în care ieri au fost rezolvate mai multe probleme cu care constructorii se confruntau şi din cauza cărora nu au demarat încă lucrările în mai multe zone ale oraşului.
O consecinţă directă a acestei întâlniri este şi demararea lucrărilor de termoficare pe două străzi – una centrală - Petru Rareş, iar alta din Burdujeni – strada Tăbăcarilor, în cel mult câteva zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele care se ocupă de reţelele de termoficare, ameninţate cu penalităţi imense.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Firmele care se ocupă de reţelele de termoficare, ameninţate cu penalităţi imense5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Inexplicabil" trimis de
(19 aug 2009, 19:28:19
Este bine ca sunt penalizati daca nu respecta termenele din clauzele contractuale,dar excesul de zel d-le "edil sef'",trebuia aplicat si celor care nu au respectat termenele de executie acum 2 ani.Sau acestia erau "baietii cunoscuti" ce "dadeau ceva" si parca nu meritau o astfel de sanctiune.Doar una la nivel declarativ,asa,ptr mass-media aservita si ptr naivii ce urmaresc la tv sau citesc presa.Daca lucrarile erau atribuite cu "licitatie corecta",stim noi cui,tot aveau in contract clauza de penalitate de 1% pe zi intarziata?Aud?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei